S-a decis unde se vor disputa Jocurile Olimpice din 2032

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 13:15

   

S-a decis unde se vor disputa Jocurile Olimpice din 2032
Brisbane va deveni al treilea oraş australian care va găzdui Jocurile Olimpice, în 2032, după Melbourne, în 1956, şi Sydney, în 2000, informează marca.com, citat de news.ro.

Brisbane a fost singurul oraş candidat pentru ediţia de peste 11 ani şi candidatura a fost încununată de succes, în urma votului din cadrul CIO.

Miercuri, a avut loc la Tokyo sesiunea cu numărul 138 a CIO, în care majoritatea a susţinut propunerea Comitetului Executiv de a acorda organizarea oraşului Brisbane. A fost un proces de ratificare fără surprize. Este pentru prima dată când jocurile sunt acordate în acest sistem, fără o competiţie deschisă. Acum, CIO negociază discret şi direct, în ceea ce numeşte o "fază de dialog", cu oraşele interesate şi propune un nume pentru aprobare.

Nu a fost niciodată cazul ca, înainte de deschiderea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, numele următoarelor trei oraşe organizatoare să fie deja cunoscute: Paris, în 2024, Los Angeles, în 2028 şi Brisbane, în 2032.

CIO răspunde cu această abordare pe termen lung la posibilitatea ca situaţii neprevăzute, cum ar fi o criză economică globală, să alunge candidatele să găzduiască jocurile, aşa cum sa întâmplat cu ediţia din 2024, sau ca o pandemie să ameninţe stabilitatea economică a sportului mondial, aşa cum s-a întâmplat în ultimul an.

Recomandarea executivului olimpic de a acorda organizarea oraşului Brisbane a fost acceptată cu entuziasm de către membrii CIO, care au primit un raport pozitiv din partea şefului comisiei CIO pentru viitoarele ediţii, norvegianul Kristin Kloster Aasen.

"Credem că Mişcarea Olimpică poate fi sigură că avem cel mai bun proiect posibil pe masă, cu un plan general durabil, într-o naţiune iubitoare de sport şi cu sprijinul majoritar al populaţiei şi al celor trei niveluri de guvernare", a spus el.

Brisbane a mai candidat pentru a organiza JO, în 1992, dar a pierdut în faţa Barcelonei.

La Brisbane, s-a celebrat cu focuri de artificii primirea organizării JO, în timp ce premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, şi delegaţia australiană, prezentă la Tokyo pentru a-şi susţine dosarul, au semnat contracte şi au făcut fotografii în Japonia.

Se estimează că ediţia din 2032 va costa cinci miliarde de dolari şi se aşteaptă ca această sumă să fie recuperată din bilete, sponsorizări interne şi drepturi de difuzare. Dosarul celor din Brisbane estimează că jocurile vor aduce beneficii economice de 17 miliarde de dolari, deşi mişcarea olimpică este renumită pentru aşteptările ridicate, care de obicei nu sunt egalate de realitatea economică.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2742 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor