Zi fantastică pentru canotajul din România la JO 2020: un aur, un argint și trei calificări spectaculoase în finale VIDEO

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 07:22
6814 citiri
Zi fantastică pentru canotajul din România la JO 2020: un aur, un argint și trei calificări spectaculoase în finale VIDEO
Ancuța Bodnar și Simona Radiș au luat medalia de aur

Delegația României la Jocurile Olimpice 2020 a cucerit miercuri două medalii, una de aur și una de argint, ambele în probele de canotaj. Flotila tricoloră de la Tokyo a mai calificat trei echipaje în lupta pentru medalii.

Ziua a început perfect pentru România, cu Ancuța Bodnar și Simona Radiș confirmându-și statutul de favorite la aur în proba de dublu vâsle. Româncele au câștigat cursa de o manieră categorică, având la final aproape patru secunde avans față de Noua Zeelandă.

Puțin mai târziu, echipajul de patru rame masculin a produs o frumoasă surpriză, aducând României încă o medalie, de argint. Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari au fost chiar la un pas de câștigarea cursei, revenind uluitor pe ultima parte.

La dublu vâsle feminin - categorie uşoară - Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă au reuşit calificarea în finala A (locul 3 în semifinală, la mare luptă cu celelalte bărci), la fel ca şi echipajul de dublu rame masculin, format din Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, care s-au impus în semifinala lor.

De asemenea, în recalificări, cu cea mai bună performanţă a anului, echipajul de opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), a încheiat pe locul 1 şi va evolua în finala pentru medalie.

În schimb, la opt plus unu masculin, echipajul format din Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a ocupat ultimul loc şi nu a reuşit calificarea pentru medalii.

Şi la dublu rame feminin, echipajul format din Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş a ratat calificarea în finala A, urmând să evolueze în finala B.

Finalele au loc joi şi vineri.

Programul și rezultatele de miercuri ale sportivilor români la canotaj:

03.18 Canotaj, dublu vâsle, feminin, finală: Simona Radiș, Ancuța Bodnar - locul 1 în finală, medalie de aur.

04.10 Canotaj, patru rame, masculin, finală: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari - locul 2, medalie de argint.

05.50 Canotaj, dublu vâsle categorie ușoară, feminin, semifinale: Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă - locul 3, calificare în finală.

06.00 Canotaj, dublu rame, masculin, semifinale: Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă - locul 1, calificare în finală.

06.30 Canotaj, dublu rame, feminin, semifinale: Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi - locul 4, a ratat finala.

06.40 Canotaj, 8+1, feminin, recalificări: Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea - locul 1, calificare în finală.

06.50 Canotaj, 8+1, masculin, recalificări: Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Munteanu - locul 5, a ratat finala.

Citește și:
Tânăra din România care a ajuns în Topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din Europa. Afacerea care a îmbogățit-o
Tânăra din România care a ajuns în Topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din Europa. Afacerea care a îmbogățit-o
O tânără din România a fost inclusă în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni sub 30 de ani din Europa. Ruxandra Pui este co-fondatoarea Digitail, start-up-ul care îi ajută pe...
Topul celor mai fericite țări din lume. Românii, mai fericiți decât spaniolii și italienii
Topul celor mai fericite țări din lume. Românii, mai fericiți decât spaniolii și italienii
Covid-19 a dus la moartea a 6,7 milioane de oameni, a făcut să intre în lockdown ţări întregi şi a afectat economia globală, dar nu şi fericirea omenirii, s-a stabilit în urma unui studiu...
#canotaj, #Romania, #JO 2020, #aur argint, #finale , #Jocurile Olimpice 2020
Comentarii