Cursă fabuloasă și medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice! Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele FOTO

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 03:08
8603 citiri
Cursă fabuloasă și medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice! Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele FOTO
Ancuța Bodnar și Simona Radiș

Prime medalie de aur a delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost câștigată la canotaj în proba de dublu vâsle feminin, în urma unei curse în care Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au dominat adversarele de la început până la final.

De la ora 03.18, în chiar prima finală la canotaj de la Jocurile Olimpice 2020, echipajul României a plecat de pe culoarul patru (al favoritelor), adversarele lor fiind perechile din Olanda, Noua Zeelandă, SUA, Canada și Lituania.

În serii și în semifinale, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au terminat cursele cu cel mai bun timp, astfel că erau considerate cu prima șansă la aur.

Canotoarele noastre și-au confirmat statutul și au câștigat cursa de o manieră categorică, având la final aproape patru secunde avans față de Noua Zeelandă.

Tot miercuri, în a doua finală a zilei, a tras și echipajul românesc de patru rame, care a obținut medalia de argint.

În rest, celelalte cinci bărci ale României aflate în program, inclusiv cele de 8+1, vor încerca să obțină calificarea în finale.

Programul și rezultatele de miercuri ale sportivilor români la canotaj:

03.18 Canotaj, dublu vâsle, feminin, finală: Simona Radiș, Ancuța Bodnar - locul 1 în finală, medalie de aur.

04.10 Canotaj, patru rame, masculin, finală: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari - locul 2, medalie de argint.

05.50 Canotaj, dublu vâsle categorie ușoară, feminin, semifinale: Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă - locul 3, calificare în finală.

06.00 Canotaj, dublu rame, masculin, semifinale: Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă - locul 1, calificare în finală.

06.30 Canotaj, dublu rame, feminin, semifinale: Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi - locul 4, a ratat finala.

06.40 Canotaj, 8+1, feminin, recalificări: Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea - locul 1, calificare în finală.

06.50 Canotaj, 8+1, masculin, recalificări: Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Munteanu - locul 5, a ratat finala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ancu a Bodnar, #Simona Radi, #medalie, #JO 2020 , #Jocurile Olimpice 2020