JO 2020: festivitatea de deschidere s-a încheiat. Cele mai frumoase imagini. Cine au fost purtătorii de drapel ai României FOTO și VIDEO

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 17:27
5600 citiri
JO 2020: festivitatea de deschidere s-a încheiat. Cele mai frumoase imagini. Cine au fost purtătorii de drapel ai României FOTO și VIDEO

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc vineri, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Naţional din Tokyo. La festivitate sunt aşteptaţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.

În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări.

Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011.

Ceremonia va dura trei ore şi jumătate.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis inițial prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

UPDATE - ora 13.45 Sportiva Simona Radiş, care concurează la canotaj pentru România la JO, la dublu vâsle feminin, va fi portdrapel al României la ceremonia de deschidere de la Tokyo, în locul Mădălinei Bereş, a anunţat CSA Steaua.

“Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis, cu puţine minute în urmă, să o desemneze pe Simona Radiş, alături de Robert Glinţă, port-drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Din cauza vremii nefavorabile, cursele de calificare de duminică se ţin mâine, iar Mădălina Bereş, care are cursa mâine, nu mai poate lua parte astfel la ceremonia de deschidere”, a precizat CSA Steaua pe Facebook.

Desfășurarea LIVE:

*Tenismenei Naomi Osaka i-a revenit onoarea de a fi persoana care aprinde flacăra olimpică pe Stadionul Național din Tokyo. Festivitatea de deschidere s-a încheiat.

*Președintele CIO, Thomas Bach, l-a invitat pe împăratul Naruhito să declare deschisă a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară.

*Delegația României a intrat în arenă în jurul orei 16.30. România a fost a 199-a naţiune care a defilat, fiind precedată de Liberia şi urmată de Luxemburg.

La defilare, sportivii români au fost salutaţi de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, în prezent membru CIO, aflat la Tokyo.

*A început parada delegațiilor, cu Grecia, urmată de echipa refugiaților și de restul națiunilor participante.

*Cele cinci cercuri olimpice, însoțite de artificii.

*În arenă a fost adus steagul Japoniei și a fost cântat imnul țării-gazdă.

*Ceremonia a început cu o evocare a momentului în care Tokyo a primit organizarea Jocurilor, în 2013, dar și cu ilustrarea complicatului an 2020, afectat de pandemia cu coronavirus care a amânat până în 2021 desfășurarea competițiilor sportive.

Citeste si:
Campioana olimpică Simona Radiș și-a vândut tricoul cu care a luat aurul la Tokyo. Suma obținută și ce va face cu banii
Campioana olimpică Simona Radiș și-a vândut tricoul cu care a luat aurul la Tokyo. Suma obținută și ce va face cu banii
Simona Radiş a scos la licitaţie tricoul semnat cu care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice. Astfel, ea a venit în sprijinul copiilor cu deficienţe neurologice. Tricoul a fost adjudecat cu...
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Sursa: Ziare.com