Visam la o medalie olimpica la fotbal. Cum s-a incheiat ultimul amical al nationalei Romaniei, cu selectionerul Radoi in tribune

Marti, 08 Iunie 2021, ora 23:02
7729 citiri
Visam la o medalie olimpica la fotbal. Cum s-a incheiat ultimul amical al nationalei Romaniei, cu selectionerul Radoi in tribune
Mirel Radoi, in cantonamentul nationalei olimpice

Nationala Under 23 a Romaniei a invins, marti, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa similara a Australiei, in al doilea si ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregatire de la Marbella (Spania), conform news.ro.

Antrenorul echipei tricolore la aceasta actiune a fost Nicolae Dica, secundul lui Mirel Radoi la prima reprezentativa, care s-a aflat in tribune. El a trimis pe teren urmatoarea formatie: Aioani (M. Popa 70) - Ratiu (Manea '70), Pascanu, Nedelcu, Boboc (Velisar '83) - M. Marin (Buta '89), M. Dulca (R. Grigore '89) - Cimpanu, Ciobanu (Perianu '83), Matan (O. Popescu '46) - G. Ganea (Costache '70).

Desfasurarea LIVE a meciului:

*Se incheie un meci fara multe sanse de gol, decis de reusita lui Ganea din prima repriza.

*1-0 la pauza.

*Romania marcheaza la prima ocazie importanta, prin Ganea, care il lobeaza pe portarul advers. 1-0 pentru tricolori.

*A inceput meciul.

Echipa de start a Romaniei U23: Aioani - Ratiu, Pascanu, Nedelcu, Boboc - M. Marin, Ciobanu, Dulca - Cimpanu, Ganea, Matan

Echipa nationala Under 23 a Romaniei, calificata la Jocurile Olimpice de la Tokyo, efectueaza in perioada 31 mai - 9 iunie, un stagiu de pregatire in Spania. In acest interval, Romania a avut programate doua meciuri amicale, cu Mexic si Australia. In primul dintre acestea, disputat sambata, la Marbella Football Center (Spania), nationala a fost invinsa de Mexic cu scorul de 1-0 (0-0).

Desi tricolorii au fost antrenati in aceasta perioada de Nicolae Dica, la meciul cu Australia va fi prezent si selectionerul nationalei mari, Mirel Radoi, cel care va conduce Romania la Jocurile Olimpice.

Selectionata Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 in urma atingerii fazei semifinalelor Campionatului European Under-21 din 2019. Romania nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, cand tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo. Aceasta va fi a patra sa participare, dupa editiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) si 1964 (Tokyo).

Romania a fost repartizata in Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alaturi de Noua Zeelanda, Coreea de Sud si Honduras.

Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie si se va incheia pe 7 august.

Pentru editia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucatorii nascuti incepand cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). In mod obisnuit echipele participante sunt formate din jucatori Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amanate cu un an a fost facuta o derogare pentru ca jucatorii care au obtinut calificarea pe teren sa poata participa la competitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Ce spune selecționerul României după eșecul cu campioana mondială și olimpică
Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a afirmat, după meciul amical cu selecţionata Franţei, pierdut cu scorul de 28-30, că formaţia sa a arătat...
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
#Mirel Radoi, #nationala, #olimpiada, #amical, #Australia , #Jocurile Olimpice 2020