”Vârsta m-a ajuns”. Decizia radicală luată de prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice

Miercuri, 04 August 2021, ora 10:35
2818 citiri
”Vârsta m-a ajuns”. Decizia radicală luată de prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice
Laurel Hubbard

Halterofila neozeelandeză Laurel Hubbard, care a scris, luni la Tokyo, o pagină de istorie devenind prima sportivă transgen care a participat la Jocurile Olimpice, a anunţat, miercuri, că se retrage din activitatea sportivă, informează AFP, conform agerpres.ro.

"Vârsta m-a ajuns. De fapt, ca să fiu onestă, vârsta m-a ajuns de ceva vreme deja", a declarat Hubbard care, la vârsta de 43 de ani, are cu peste 20 de ani mai mult decât rivalele sale.

"Faptul că sunt mereu în competiţie se datorează probabil, între altele, unei cantităţi astronomice de antiinflamatoare, iar acum a sosit vremea să mă dedic altor lucruri din viaţa mea", a explicat neozeelandeza.

Luni, Laurel Hubbard nu a putut ridica haltera la categoria 87 kg, eşuând prima oară la 120 kg şi apoi a doua şi a treia oară la 125 kg.

Născută bărbat, Hubbard a luat parte la competiţii la categoriile masculine înainte de a începe un proces de tranziţie pentru a deveni femeie spre vârsta de 30 de ani.

Halterofila a ţinut să mulţumească CIO pentru rolul său de pionier pe care l-a jucat, permiţându-i să participe la Jocurile Olimpice.

"Nu ştiu dacă pot fi un model sau o inspiraţie pentru alţii, dar sper că prezenţa mea şi existenţa mea pot constitui o formă de încurajare", a explicat sportiva presei.

Prezenţa lui Hubbard la Jocuri, care pentru a fi selecţionată a îndeplinit criteriile Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) referitor la sportivii transgen, a provocat ample dezbateri privind chestiuni de bioetică, drepturi ale omului, ştiinţă, echitate şi identitate în sport.

Suporterii săi consideră că această calificare la JO reprezintă o victorie pentru drepturile persoanelor transgen, în timp ce alţii consideră că este un avantaj incorect faţă de rivalele sale din cauza capacităţilor fizice moştenite la naştere în calitate de bărbat.

Decizie de neînțeles luată de Emma Răducanu: ”Crede că nu este momentul potrivit”
Decizie de neînțeles luată de Emma Răducanu: ”Crede că nu este momentul potrivit”
Marea Britanie a dezvăluit duminică lista jucătorilor de tenis selectaţi să o reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris. Emma Răducanu a refuzat wild card-ul ITF. În acelaşi timp s-a...
Ciolacu i-a dus premierului Bavariei o ladă plină cu mici românești. Markus Söder este un mare fan al bucătăriilor tradiționale FOTO/VIDEO
Ciolacu i-a dus premierului Bavariei o ladă plină cu mici românești. Markus Söder este un mare fan al bucătăriilor tradiționale FOTO/VIDEO
Markus Söder, premierul Bavariei, i-a cerut lui Marcel Ciolacu să-i aducă niște mici din România, neamțul fiind cunoscut drept un mare fan al bucătăriilor tradiționale. Astfel, Marcel...
#Laurel Hubbard, #olimpiada, #transgender, #decizie , #Jocurile Olimpice 2020
Marti, 18 Iunie 2024
Turcia
19:00
Georgia
Marti, 18 Iunie 2024
Portugalia
22:00
Cehia
Miercuri, 19 Iunie 2024
Croația
16:00
Albania
Miercuri, 19 Iunie 2024
Germania
19:00
Ungaria
Echipe
M
V
E
I
G
P
1
1
0
0
5 - 1
3
1
1
0
0
3 - 1
3
1
0
0
1
1- 3
0
1
0
0
1
1 - 5
0
  1. Absență de marcă la Jocurile Olimpice, a unei jucătoare din Top 10 WTA
  2. Tragere la sorți: FCSB și-a aflat primul adversar din preliminariile Ligii Campionilor! Noroc pentru campioana României
  3. A câștigat Turul Franței, acum e falit: "Nu ştiu unde a dormit noaptea trecută şi nici nu ştiu unde va dormi la noapte"
  4. Cum a văzut presa din Rusia victoria României cu Ucraina: ”Toate au fost distruse”
  5. Pare ireal, dar Messi a refuzat o ofertă de 1,4 miliarde de euro din Arabia Saudită
  6. Un fost finalist la Wimbledon a stabilit un nou record de ași în circuitul ATP
  7. Doliu în lumea sportului. Jucătorul care a murit subit la 25 de ani
  8. Primul meci pe care îl va arbitra românul Istvan Kovacs la Euro 2024
  9. Câte milioane de români s-au uitat la TV la victoria superbă cu Ucraina
  10. Sibianul care conduce autocarul naționalei, fericit că i-a cunoscut pe tricolori: "Sunt ca o familie"