Federatia Romana de Judo se implica in scandalul provocat de Ciutacu si Mircea Badea

Miercuri, 01 August 2012, ora 19:32
5561 citiri
Federatia Romana de Judo se implica in scandalul provocat de Ciutacu si Mircea Badea

Federatia Romana de Judo condamna "atacurile nedemne" lansate impotriva Alinei Dumitru si le solicita lui Victor Ciutacu si Mircea Badea sa ceara sportivei "scuzele cuvenite", dupa ce acestia ar fi jignit-o prin intermediul unei retele de socializare.

Federatia Romana de Judo (FRJ) isi arata, intr-un comunicat publicat, miercuri, pe site, sustinerea fata de Alina Dumitru si condamna folosirea declaratiilor facute de sportiva la Londra in confruntarea politica din tara.

"Federatia Romana de Judo isi exprima dezaprobarea cu privire la transformarea unui mare succes inregistrat de sportul romanesc la cea mai importanta competitie internationala intr-un subiect ieftin de campanie electorala, si isi arata sustinerea fata de Alina Dumitru, sportiva care a cazut victima acestei campanii", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, sportiva a fost supusa, intr-unul din cele mai importante momente ale vietii sale, cand tocmai cucerise medalia olimpica de argint, unor intrebari "nepotrivite", privind eventualele mesaje de felicitare primite de la oameni politici si daca a votat la referendum, iar raspunsurile ei, desi "lipsite de orice conotatie partizana, de critici ori aprecieri subiective", au fost ulterior scoase din context.

"Asa am putut afla, din gura si condeiele unor cunoscuti formatori de opinie din tara, precum Victor Ciutacu si Mircea Badea, epitete jignitoare si intepretari nefericite, potrivit carora << snoaba >> Alina Dumitru s-ar fi simtit << vexata >> de lipsa unor felicitari de la inaltii oficiali ai statului, si ca atare, << ofuscata >>, s-ar fi razbunat refuzand sa participe, prin vot, la consultarea populara de duminica. Nimic mai fals, nimic mai degrandant, nimic mai mitocanesc decat o asemenea interpretare!", considera FRJ.

Federatia de Judo condamna "atacurile nedemne" lansate impotriva medaliatei olimpice si pretinde autorilor lor "sa-si revizuiasca atitudinile si sa ceara scuzele cuvenite acestei victime nevinovate".

"De asemenea, solicitam intregii prese romanesti sa se abtina de la a prezenta, in mijlocul unei competitii de asemenea nivel, sportivii romani prezenti la Olimpiada altfel decat ceea ce sunt, si anume ambasadori onesti ai Romaniei la cea mai inalta confruntare sportiva", se mai arata in comunicat.

FRJ mai arata ca performantele Alinei Dumitru de la Jocurile Olimpice "tin de valori si standarde universale", cum sunt fair play-ul sau respectul fata de adversar, ce nu pot fi asociate unor valori de conjunctura, politice.

In acest context, FRJ considera "degradant si condamnabil" actul de a deturna "un rezultat de rasunet al Romaniei intr-o disputa politico-mediatica josnica".

"Subliniem, in final, ca la Olimpiada, Alina Dumitru nu a pierdut medalia de aur, cum consemneaza asemenea << lideri de opinie >> din tara, ci a castigat medalia de argint, una de prestigiu, confirmandu-si valoarea intr-o competitie tot mai disputata, pe fondul dezvoltarii explozive a judo-ul mondial din ultimii ani si a concurentei acerbe. Caci, dincolo de parerile bune ale fiecaruia despre sine, stim cu totii ca una e a fi campion olimpic, si cu totul altceva sa fii fruntas la Daciada unei prese partinitoare si servile, dintr-o tara care inca isi cauta reperele democratice", se mai precizeaza in comunicatul FRF.

Presa a relatat ca Mircea Badea si Victor Ciutacu ar fi ironizat-o si jignit-o, prin intermediul retelei de socializare Twitter, pe Alina Dumitru, castigatoare a unei medalii de argint la Olimpiada de la Londra.

Sportiva declara, duminica, pentru MEDIAFAX, ca nu a votat la referendum, la Londra, deoarece nu o intereseaza situatia politica, si a subliniat ca in urma cu patru ani, dupa aurul de la Beijing, a fost sunata de presedintele Traian Basescu, iar de data aceasta nu a mai sunat-o nimeni.

Campioana olimpica la judo in 2008, Alina Dumitru, a obtinut, sambata, medalia de argint a categoriei 48 de kilograme, aceasta fiind prima medalie a delegatiei Romaniei, la JO de la Londra.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...