Jocurile Olimpice 2016: Cine sunt romanii cu cele mai mari sanse la medaliile de aur

Vineri, 05 August 2016, ora 08:12
7963 citiri
Jocurile Olimpice 2016: Cine sunt romanii cu cele mai mari sanse la medaliile de aur
Foto: Hepta.ro

Jocurile Olimpice 2016 incep astazi la Rio de Janeiro, dar pentru delegatia Romaniei previziunile nu sunt tocmai optimiste. Chiar si asa, sunt cativa sportivi care ne dau motive sa credem ca putem obtine si medalii de aur.

Echipa noastra a plecat in Brazilia mai pesimista ca oricand, asteptarile COSR fiind extrem de negativiste. In cel mai fericit scenariu al COSR, Romania va castiga intre 6 si 8 medalii la Rio.

S-ar continua astfel un trend descendent, inceput cu Olimpiada de la Beijing (2008), cand am castigat doar 8 medalii, cu 11 mai putin decat in 2004, la Atena. In 2012, la Londra, lucrurile au stat putin mai bine, am castigat 9 medalii, dar semnele sunt tot mai evidente ca Romania nu mai este un punct de referinta in sportul mondial.

Totusi, chiar si in acest sistem in care performantele par tot mai mult rodul muncii incredibile a unor sportivi, exista si oameni care ne fac sa credem ca putem auzi imnul Romaniei.

Judoka Andreea Chitu traverseaza o forma extraordinara, fiind multipla medaliata in ultimii doi ani la Campionatele Mondiale si Europene. Ea este considerata a doua favorita la castigarea medaliei de aur la categoria 52 de kilograme, dar are o sansa buna sa produca surpriza.

Gimnastul Marian Dragulescu, aflat probabil la ultima competitie de o asemenea importanta, a revenit special pentru Jocurile Olimpice. Si el este considerat al doilea favorit in proba de sarituri, pentru care a pregatit exercitii noi. Va conta insa mult si modul in care se va simti Marian deoarece in ultimele zile a avut probleme medicale.

Ne punem mari sperante si in echipa feminina de spada a Romaniei. Fetele ne-au facut tot timpul fericiti prin rezultatele lor, chiar daca la Londra 2012 au trait o dezamagire cand au incheiat pe sase desi erau mari favorite. Acum pornesc cu a doua sansa, dupa China, si spun ca acest statut le avantajeaza deoarece presiunea de pe umerii lor a fost alungata.

Si in probele individuale de la scrima putem spera la medalii prin Ana Maria Popescu (Branza) si Tiberiu Dolniceanu.

De asemenea, la tenis, Horia Tecau si Florin Mergea formeaza o echipa solida care are capacitatea de a produce supriza, desi, conform organizatorilor, pornesc cu sansa a cincea.

Nu trebuie sa uitam insa de echipa de handbal feminin, care ne-a adus atatea bucurii in ultimii ani. Aflate intr-o grupa infernala, fetele lui Ryde pornesc cu sansa a cincea la casele de pariuri, dar ne-au demonstrat de atatea ori ca pot da oricand peste cap calculele specialistilor.

Evolutiile sportivilor romani de la Rio vor fi transmise in direct de Ziare.com zilnic, incepand cu ora 15:00 (ora Romaniei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Olimpiada 2016, #sanse medalii Romania 2016 , #medalii Romania