Medaliatii de la Beijing se revolta dupa decizia scandaloasa a Ministerului de Finante

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 11:26
5060 citiri
Medaliatii de la Beijing se revolta dupa decizia scandaloasa a Ministerului de Finante

Decizia uluitoare a Ministerului de Finante in cazul primelor pentru medaliile obtinute la Jocurile Olimpice de la Beijing i-a scandalizat pe sportivii care au facut performanta in urma cu patru ani in China.

Mihai Covaliu, medaliat cu bronz la Beijing si unul dintre cei mai importanti sportivi de la CS Dinamo, actualmente antrenor al echipei nationale de spada, a rabufnit dupa ce, timp de doi ani, a preferat sa stea departe de acest subiect.

"Nu stiu cum se pot prescrie acesti bani. Inteleg ca nu ni se pot da toti o data, dar cum s-au dat 20% in 2010, se mai pot da si anul acesta tot 20%, la anul la fel, pana se va achita toata suma. Eu sper, pentru ca rezultatele raman, medaliile nu s-au prescris. Am castigat o medalie de bronz la scrima si asta va ramane tot timpul, nu am spus inainte ca voi castiga daca mi se va da o anumita suma de bani.

Deocamdata incercam sa ne strangem toti cei aflati in aceasta situatie si sa vedem ce putem facem, o scrisoare oficiala, ceva de genul acesta. Chiar nu pot sa cred ca nu se poate face ceva pentru niste oameni care si-au facut datoria pentru tara. In dreptul acestei situatii as pune un egal si as aseza un cuvant pe care imi este rusine sa il rostesc, penibil. Nu e normal sa aparem in presa cu aceste probleme, sa vada lumea toate lucrurile astea, nu stiu, dar simt ca nu mai reprezentam nimic pentru nimeni", a declarat fostul sportiv pentru Prosport.

Mihai Covaliu trebuia sa primeasca 21.000 de euro din partea CS Dinamo, pentru medalia de bronz de la Beijing 21.000 euro, dar a incasat doar 6.000.

Dragulescu: Iesim in strada!

La fel de revoltat este si Marian Dragulescu. Gimnastul n-a luat nicio medalie la Beijing, dar s-a alaturat celorlalti sportivi afectati de neachitarea primelor promise.

"Suntem dispusi sa facem orice pentru a obtine acei bani. Daca e nevoie ne luam de mana si ne ducem in fata Guvernului, sa purtam pancarte, vom face si asta pentru ca trebuie sa existe o solutie ca sa se rezolve aceasta problema. Deja au trecut patru ani si cu cat se prelungeste aceasta stare sansele de a-i recupera sunt tot mai mici", a afirmat Marian Dragulescu, conform sursei citate.

Medaliatii de la Beijing, fara prime: "Daca stiam, nu mai concuram pentru Romania!"

Elisabeta Lipa a anuntat, miercuri, ca Ministerul Finantelor Publice a informat-o ca sumele restante pentru sportivii romani medaliati la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) s-au precris si nu mai pot fi achitate.

La mijlocul lunii iulie, premierul Victor Ponta a promis, in cadrul unei intalniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educatiei si cu reprezentanti ai federatiilor sportive, ca Guvernul va plati premiile restante sportivilor dinamovisti medaliati la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prime medalii Olimpiada prescrise, #prime Olimpiada restante Dinamo, #Covaliu prima medalie Beijing, #Marian Dragulescu Olimpiada , #medalii Romania
Comentarii