Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Arta de a face din rahat bici. Si invers

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 08 August 2012, ora 16:40
3115 citiri
Arta de a face din rahat bici. Si invers

Octavian Belu si Mariana Bitang sunt doi dintre cei mai mari antrenori de gimnastica din lume. Din lume! La cate alte sporturi sau la care alte domenii de activitate se poate mandri tara noastra ca are unii dintre cei mai buni specialisti de pe intreaga planeta?

Daca sportul este, intr-adevar, o parte importanta din istoria unui popor si daca si sportul face parte din educatia unei natii intregi, atunci Belu si Bitang ar trebui luati din sala de antrenament si dusi direct in Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Daca sportul este un vector de imagine atat de important pentru o tara, atunci Belu si Bitang ar trebui sa aiba conturile burdusite cu banii aruncati de Elena Udrea pe celebra frunza si pe alte evenimente de maxima importanta, urmarite de distinsa fosta ministresa si prietenii ei apropiati.

Binenteles, sunt exagerari. Cert este ca cei doi antrenori sunt in topul mondial. Cert este ca cei doi au refuzat oferte mult mai bune din punct de vedere financiar si chiar sportiv pentru a antrena in si Romania. Cert este ca fara munca lor, gimnastica romaneasca ar performa mult sub nivelul actual, lucru care s-a vazut in perioada in care Belu si Bitang au renuntat la lotul national.

In conditiile in care tehnicienii nostri reusesc sa faca din rahat bici, mentinand in elita o echipa a Romaniei ce are o baza de selectie de cateva sute de ori mai mica decat cea a principalelor rivale, numind aici China, SUA si Rusia, ofuscarea unora din ultimele zile este complet nejustificata. Si chiar cretina.

Da, gimnastele noastre au evoluat cumva sub asteptari la Olimpiada de la Londra. Au obtinut "doar" 3 medalii, aur, argint si bronz, si au mai ratat inca cel putin doua in extremis. E putin daca ai in minte Jocurile Olimpice de acum douazeci si ceva de ani. In conditiile actuale, cand vorbim de 200 de sportive legitimate, cand vorbim de o mana de cluburi, cand vorbim de subfinantare, cand vorbim de Romania, in general, este aproape o minune!

Iar ca artizani ai unei minuni, poate ca au voie si Belu si Bitang sa fie putini aroganti. Au voie sa nu dea cate 10 interviuri pe zi, mai ales ca dansii n-au fost niciodata ahtiati dupa aparitii in mass-media. Au voie sa fie nervosi uneori. Au voie, sau ar trebui sa aiba voie, sa faca multe ate lucruri pe care ei nu le fac si nu le vor face niciodata pentru ca au prea mult bun simt.

De aceea nu merita stiri bazate pe impresii din sala de concurs care le anunta plecarea inainte ca macar cei doi sa se fi gandit la acest aspect.

Daca Belu si Bitang vor dori sa plece de la lot, desi au negat acest lucru in conferinta de presa de miercuri, este, pana la urma, dreptul lor. Nu le putem decat multumi pentru tot ce au facut atata amar de ani. Si ar fi frumos sa-i asteptam pe ei cu hotararea asta, nu sa le fortam demisiile cu scandaluri inventate si stiri bazate pe susoteli.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Belu Bitang demisie Romania, #Belu Bitang lot national gimnastica, #Belu Bitang Olimpiada Londra 2012 , #Olimpiada Londra 2012