Olimpiada Londra 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 02 August 2012, ora 14:46
7807 citiri
Olimpiada Londra 2012: Dezastru pentru Romania, la canotaj!
Foto: Daylife

Dezastru pentru Romania la canotaj, acolo unde echipajul feminin de 8 rame plus carmaci a ratat castigarea unei medalii olimpice pentru prima data din 1980.

Dupa esecul de la doua rame, acolo unde multiplele campioane Georgeta Andrunache si Viorica Susanu au incheiat doar pe pozitia a cincea, dupa doua medaliid e aur consecutive, in 2004 si 2008, barca de 8+1 era ultima sansa a canotajului romanesc pentru o medalie.

Cristina Grigoras, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Talida Gidoiu, Irina Dorneanu si Nicoleta Albu aveau sansa buna, bookmakerii vazandu-le ca posibile candidate la locurile 2-3, in spatele marilor favorite, americancele.

Cursa a inceput prost pentru noi, cu olandezele fortand din primii metri. Treptat, SUA a trecut in fata iar Olanda si Canada erau singurele ce pareau ca pot tine pasul.

Romania a trecut de punctul intermediar de la 500 de metri penultima, urcand apoi la 1.000 si 1.500 de metri pana pe pozitia a patra. Din pacate, aici a si terminat, la mai mult de o barca in spatele Olandei, castigatoarea medaliei de bronz.

Este pentru prima oara in ultimii 32 de ani cand echipajul Romaniei rateaza clasarea pe podium si castigarea unei medalii in aceasta cursa. Mai mult. la ultimele patru editii ale Jocurilor Olimpice, "tricolorele" au castigat de trei ori!

Ati putut urmari pe site-ul Ziare.com cursa de canotaj feminin 8+1 de la Jocurile Olimpice de la Londra. Iata rezumatul:

- Final de cursa. Ordinea este SUA, Canada, Olanda, cu Romania pe 4, dar la o barca distanta.

- La al treilea punct intermediar, Romania se afla pe locul 4, insa destul de departe de Olanda, ocupanta pozitiei a treia.

- La primul punct intermediar, echipajul nostru se afla doar pe locul 5. SUA a preluat conducerea si pare cea mai puternica echipa.

INFO: Romania evolueaza pe culoarul cu numarul 5.

ora 14.30 START !!!

INFO: Ne pregatim de start, echipajele fiind aliniate.

INFO: Cele 6 finaliste sunt USA, Canada, Romania, Olanda, Australia si Marea Britanie.

INFO: Potrivit specialistilor, echipajul Romaniei are sanse de a castiga o medalie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Olimpiada Londra 2012 canotaj Romania, #Romania canotaj 8 plus 1 Olimpiada, #echipaj Romania canotaj Olimpiada 2012 , #Olimpiada Londra 2012