Olimpiada Londra 2012: Campionii s-au intors acasa

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 13 August 2012, ora 14:18
5049 citiri
Olimpiada Londra 2012: Campionii s-au intors acasa

Delegatia Romaniei participanta la Jocurile Olimpice de la Londra, in frunte cu medaliatii, a revenit luni in tara.

Aeronava Tarom care i-a adus pe campioni din capitala Angliei a aterizat pe Aeroportul International Bucuresti Otopeni in jurul ore 13.40. Aceasta s-a oprit in fata Salonului Prezidential, insa primii care au coborat au fost pasagerii "obisnuiti".

Abia dupa aceea Alin Moldoveanu si Sandra Izbasa, medaliati cu aur la Londra, au deschis drumul sportivilor romani catre locul in care ziaristii, membrii familiilor, prietenii sau fanii ii asteptau.

Presedintele COSR, Octavian Morariu, a considerat un succes participarea Romaniei la Olimpiada, desi "tricolorii" au adus acasa doar noua medalii si au ocupat pozitia cu numarul 27 in clasamentul pe natiuni.

Ziare.com a transmis in direct sosirea delegatiei Romaniei de la Londra, precum si primele declaratii ale medaliatilor olimpici:

- "Deocamdata am nevoie de vacanta. Dupa aceea ne vom intalni si vom vedea ce va fi. Am trecut peste dezamagiri, asta este! Nu suntem roboti, mai gresim si noi. Imi pare rau de erorile facute in exercitiul de la barna, puteam sa castig medalia." - Catalina Ponor.

- "Au fost tari care au investit masiv in sport in ultimii ani si care si-au adjudecat jumatate dintre medali. In acest context, sportivii nostri s-au comportat admirabil si au venit acasa cu 9 medalii. Vrea sa le multumesc si sa-i felicit pe sportivii prezenti la olimpiada, pe antrenori, pentru tot ce au facut la Londra." - Octavian Morariu, presedinte COSR.

- "Sunt emotionata pentru ca foarte multi oameni au urmarit meciurile de acasa, chiar asta mi-au spus. Incerc sa ma stapanesc sa vorbesc cu toata lumea. Eu vreau sa ma retrag, dar trebuie sa stau putin in vacanta, sa ma gandesc bine ce voi face in viitor." - Alina Dumitru.

- "Nu se pune problema retragerii. Eu o sa incerc intai sa ma calific pentru Olimpiada de la Rio si dupa aceea o sa vedem daca va mai fi o medalie. Eu sunt foarte multumit de ce a fost la Londra." - Alin Moldoveanu.

- "La haltere nu s-au luat medalii de 16 ani, la feminin e prima medalie din istorie. Eu m-am pregatit pentru medalia de aur, nici acum nu stiu ce s-a intamplat" - Roxana Cocos.

- "Ma asteptam la aceasta primire si ma bucur ca sunt atat de multi oameni care ne intampina. Concursul a fost greu, ne-am fi bucurat daca iesea un rezultat mai bun, dar nemultumitului i se ia darul. Este greu de ajuns la medalii, s-a schimbat codul de punctaj, foarte putini inteleg... Noi va trebui sa ne adaptam. Ma gandeam ca la sarituri ma voi lupta pentru podium, nu credeam ca va fi aur, dar e foarte bine asa. Inca nu stiu ce urmeaza, ma vo gandi in vacanta ce voi face." - Sandra Izbasa.

- "Sunt multumit de rezultatele pe care le-am avut, locul 4 la individual, locul doi si argintul cu echipa. Sunt rezultate care nu sunt la indemana oricui. Mai e mult pana la Rio, mai sunt 4 ani, dar daca suntem sanatosi si vrea Dumnezeu, de ce nu? Imi voi lua o vacanta si dupa aceea vom discuta cu colegii si antrenorii" - Rares Dumitrescu.

INFO: La ora 20.00, medaliatii vor fi decorati de presedintele interimar, Crin Antonescu.

INFO: Urmeaza declaratii la Salonul Prezidential.

ora 13.46 - Au coborat din avion si sportivii. Sandra Izbasa si Alin George Moldoveanu, campioni olimpici, au fosr primii.

ora 13.43 - Victor Ponta a coborat si el din avion. Urmeaza campionii!

ora 13.36 - aeronava Tarom a aterizat pe Aeroportul Otopeni si "trage" in fata Salonului Prezidential, acolo unde va cobori delegatia olimpica.

INFO: Noua medalii au cucerit romanii la Londra, doua de aur, cinci de argint si doua de bronz.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#olimpici Romania, #medalii Romania Olimpiada Londra 2012, #delegatie Romania Olimpiada Londra 2012 , #Olimpiada Londra 2012