Revolutia tehnologica a schimbat Olimpiada

Luni, 13 August 2012, ora 10:41
4018 citiri
Revolutia tehnologica a schimbat Olimpiada
Foto: gdefon.com

In mod cert, Londra 2012 va ramane in istoria Jocurilor Olimpice ca fiind editia care a marcat o noua treapa in ceea ce inseamna tehnologia si va impune standarde fara precedent viitoarelor competitii. Jocurile de la Londra sunt dovada ca revolutia tehnologica a schimbat Olimpiada.

Jocurile Olimpice s-au transformat, prin interventia tehnologiilor de ultima ora, intr-un alt fel de competitie. Camerele speciale si, mai ales, modificarile normelor echipamentelor pe care le poate folosi un sportiv au adus Jocurile Olimpice la un nou nivel. Alergatorul cu picioarele amputate care a participat cot la cot cu atleti in deplinatatea formei fizice a fost un eveniment major, care trebuie plasat ca o piatra de hotar in istoria Jocurilor Olimpice, scrie Yahoo.

Toate stadioanele si terenurile pe care au evoluat sportivii au avut acces liber la Internet. In tribune, numarul celor care au utilizat smartphone-uri si tablete a fost fara egal in istorie. Transmisiunile in direct difuzate de la Olimpiada au insumat 5,3 milioane de ore de transmisiuni in direct, depasind cu peste 20% numarul de ore difuzate in direct la Olimpiada de la Beijing.

Getty Images, agentia oficiala a Comitetului International Olimpic, a folosit in premiera un robot rotativ capabil sa produca imagini de 360 de grade. Si asta nu este tot. Sistemele video si camerele foto au beneficiat de ampasari cu totul noi, oferind imagini spectaculoase pentru televiziune. La probele de canotaj, de exemplu, a fost instalat cel mai lung cablu pentru camerele video, de 2500 de metri, capabil sa "priveasca" de la 92 de metri inaltime, pana la detalii de la opt metri pe tot parcursul cursei. Viteza de deplase maxima a camerei a fost de 70 de kilometri pe ora.

Nu in ultimul rand costumele ultra-performate ale inotatorilor si ale atletilor au promovat si sutinut performate incredibile. Pantofii de sport incalziti, protectiile pentru membre, incalzite si, nu in ultimul rand, senzationalele proteze din fibra de carbon ale atletului din Africa de Sud, Oscar Pistorius, au fost motive de controversa si performata.

Spectacol a fost si la tirul cu arcul unde tehnologia folosita de sportivi a fost luata de la Marina Militara, iar la tenis rachetele sportivilor au avut o foma noua care a crescut suprafata de lovire. Rachetele sunt din aliaje sofisticate de carbon, grafit si titan si aduc viteza si putere. La pistolul cu aer s-au folosit raze laser. Pistoalele au ramas calibrate cu sunetul si reculul traditional, dar "glontele" au devenit raze laser. Sigure si inofensive, in plus eficiente, pentru ca reusita se inregistra electronic fara semne fizice pe o tinta. Toate sunt provocari fara egal pentru Rio 2016!

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#tehnologie Olimpiada Londra 2012, #Oscar Pistorious Olimpiada 2012 , #Olimpiada Londra 2012