De necrezut: Un sportiv orb e favorit la aurul olimpic

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 18:39
2316 citiri
De necrezut: Un sportiv orb e favorit la aurul olimpic

Pasiunea pentru sport nu cunoaste limite si uneori depaseste orice imaginatie.

In breasla celor care practica tirul cu arcul un sportiv orb este regele. Jurnalistii de la Eurosport aduc in prim plan un om pentru care sportul insemna mai mult decat un stil de viata.

"Im Dong-hyun, in varsta de 26 de ani, este unul dintre favoriti in lupta pentru aurul olimpic in proba de tir cu arcul la Olimpiada de la Londra. Pana aici, nimic deosebit", noteaza sursa citata. "Ceea ce este insa semnificativ" se continua in articol "este faptul ca acest sportiv din Coreea de Sud este orb. Sportivul sufera de miopie severa, ceea ce face ca vederea sa, sa fie doar de 10 la suta in comparatie cu a unei pesoane normale. In termeni medicali Im Dong- hyun este orb. In realitate, acesta inseamna ca nu poate citi nici macar literele de pe tastatura unui calculator".

Dar sportivul coreean este unul dintre principalii candidati la medalia de aur in proba de tir cu arcul la Jocurile Olimpice.

"Pentru mine, sa vad obiectivul si sa nu vad destinatia nu este important. Daca nu as putea sa vad culorile ar fi o problema. Sa castig acum aurul olimpic ar fi cel mai mare succes din cariera mea", a explicat tragatorul.

Im Dong-hyun recunoaste ca in unele momente s-a gandit sa abandoneze sportul, din cauza dificultatilor, dar o discutie cu tatal sau l-a impiedicat sa o faca: "Ai fost tragator cu arcul multa vreme. Timpul este prea valoros pentru a te da batut", i-a transmis acesta. "Am incercat sa-mi amintesc atunci, senzatia pe care am avut-o cand am inceput cu acest sport si am incercat sa ma bucur din nou", s-a motivat din nou Dong-hyun.

Sportivul recunoaste ca acest sport nu il poate practica oricine: "Echipamentul costa o multime de bani si nu este usor pentru amatori sa gaseasca un loc unde sa-l practice. Poate fi asemanator cu golful, dar pentru golf exista mult mai multe terenuri pentru a-l putea practica, decat in tirul cu arcul".

Im Dong-hyun a cucerit medalia de aur cu echipa Coreei de Sud la Jocurile Olimpice de la Atena in 2004 si Beijing 2008. La Campionatele Mondiale a obtinut titlul la individual in 2007 la Leipzig si cu echipa tarii sale in 2003, 2007, 2009. In palmares se regasesc si doua medalii de argint la individual.

Olimpiada de la Londra incepe la sfarsitul acestei luni si putea fi urmarita in direct pe site-ul Ziare.com.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Im Dong hyun Olimpiada, #Olimpiada Londra 2012, #tir cu arcul Olimpiada , #stiri Olimpiada