Ce se va canta in locul imnului Rusiei la JO de la Tokyo

Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 12:07
4395 citiri
Ce se va canta in locul imnului Rusiei la JO de la Tokyo
Steagul Rusiei FOTO facebook

Un fragment din primul concert pentru pian al compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski va inlocui la Jocurile Olimpice de la Tokyo imnul oficial al Rusiei, suspendata din cauza sanctiunilor antidoping, a anuntat joi Comitetul Olimpic Rus (ROC).

"Un fragment din primul concert pentru pian si orchestra de Piotr Ilici Ceaikovski va fi cantat in cinstea victoriilor atletilor nostri", a afirmat ROC in comunicat, adaugand ca au primit autorizarea Comitetului International Olimpic (CIO), scrie AFP, citat de news.ro.

Potrivit Comitetului rus, CIO trebuie "sa trimita in viitorul apropiat scrisorile corespunzatoare catre federatiile internationale sportive olimpice" pentru a le anunta aceasta decizie. Aceeasi opera va reprezenta Rusia la Jocurile de Iarna de la Beijing, a precizat ROC.

Rusia a fost exclusa in decembrie pentru doi ani de la marile competitii internationale, dupa mai multe inselaciuni. Sportivii sau vor putea concura sub un banner neutru, daca nu au fost niciodata condamnati pentru dopaj.

Potrivit deciziei care confirma excluderea Rusiei, Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) a precizat ca "imnul national rus (sau orice imn legat de Rusia) nu va fi cantat sau interpretat oficial".

Autoritatile ruse sperau sa poata canta "Katiusa", celebru cantec patriotic adesea folosit la paradele militare, dar aceasta alegere a fost refuzata.

Uvertura primului concert pentru pian si orchestra de Piotr Ilici Ceaikovski (1840-1893), cel mai cunoscut dintre compozitorii nationali, a fost cantata in martie pe podiumurile rusesti la Campionatele Mondiale de Patinaj artistic de la Stockholm.

Saptamana trecuta, Rusia a prezentat tinute "neutre", aprobate de CIO. Daca tunica nu ar trebui sa reprezinte steagul rusesc, cele trei culori (alb, albastru si rosu) sunt cele ale tarii si vestimentatia se distinge de cea de la precedentele Jocuri Olimpice.

Eveniment Quarterly Report

"N-ai cum să faci față" O campioană a României penalizată pentru dopaj, mesaj pentru Simona Halep
"N-ai cum să faci față" O campioană a României penalizată pentru dopaj, mesaj pentru Simona Halep
Simona Halep este în stare de suspendare, după ce a fost depistată pozitiv la un control anti-doping efectuat în 2022. Ea a primit patru ani de suspendare și își va căuta dreptatea la...
Patru ani pentru dopaj. O nouă pedeapsă similară celei primite de Simona Halep
Patru ani pentru dopaj. O nouă pedeapsă similară celei primite de Simona Halep
Parchetul antidoping italian a cerut o suspendare de patru ani pentru jucătorul formaţiei Juverntus Torino, Paul Pogba, care a fost depistat pozitiv la testosteron în luna august. Campionul...
#Rusia imn, #JO Tokyo, #Ceaicovski, #cantec, #suspendare , #stiri Olimpiada
Comentarii