Performanta remarcabila in cadrul Jocurilor Olimpice de tineret. Romania cucereste medalia de aur in proba de bob

Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 19:42
13344 citiri
Performanta remarcabila in cadrul Jocurilor Olimpice de tineret. Romania cucereste medalia de aur in proba de bob

O performanta mai mult decat remarcabila a avut loc duminica in cadrul Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Lausanne (editia de iarna), Elvetia, acolo unde Romania a bifat prima sa medalie de aur, la bob, in echipajul de o singura persoana.

Sportiva romana Georgeta Popescu a realizat aproape o minune, putem spune, daca ne gandim la infrastructura sporturilor de iarna ca si inexistenta in Romania, cucerind medalia de aur la monobob, dupa ce a fost cronometrata in doua manse cu timpul de 2 minute, 26 de secunde 84/100, urmata de Viktoria Cernanska (Slovacia), cu 2 min 27 sec 35/100 si de Celine Harms (Germania), 2 min 27 sec 36/100.

O alta romanca ce a participat la monobob a fost si Antonia Sirbu, care s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 min 30 sec 71/100.

Este a doua medalie pentru Romania la JOT de la Lausanne, dupa cea de bronz adusa de Ramona Ionel, miercuri, in proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteza.

Romania a mai castigat medalii la JOT si in 2016, la editia de la Lillehammer, Norvegia. Acolo, Eduard Casaneanu si-a adjudecat titlul la hochei pe gheata, in proba de indemanare, iar Mihaela Hogas a obtinut bronzul in intrecerea de patinaj viteza la sprint echipe internationale mixte.

Delegatia Romaniei cuprinde 35 de sportivi in a treia editie desfasurata a Jocurilor Olimpice de tineret, competitie rezervata doar sportivilor sub 18 ani.

Biatlon, bob, hochei pe gheata, patinaj viteza, sanie, sarituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond si snowboard sunt cele zece dintre cele 16 probe unde Romania are sportivi care concureaza in Elvetia.

Romania a candidat pentru organizarea JOT din 2024 la Brasov, dar a pierdut in fata Coreei de Sud.

Georgeta Popescu are doar 18 ani, e nascuta in Campina, judetul Prahova si este legitimata la CSO Sinaia, unde e pregatita de Cezar Popescu.

Proba de monobob a fost inclusa in premiera intr-o editie de Jocuri Olimpice de tineret, iar la JO 2022 de la Beijing va deveni proba olimpica la seniori in editia de iarna a Olimpiadei.

Mai trebuie adaugat ca Georgeta a fost portdrapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a JOT 2020.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...