Dezastru la Oltchim: Clubul va intra in faliment!

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 15:14
2411 citiri
Dezastru la Oltchim: Clubul va intra in faliment!

Dezastru pentru Oltchim Ramnicu Valcea. Clubul de handbal va intra in faliment la sfarsitul acestui an.

Povestea "galactica" de la Valcea s-a sfarsit brusc in vara acestui an, atunci cand toate jucatoarele au fost anuntate ca sunt libere sa plece iar clubul a intrat in insolventa.

Se vorbea atunci despre un plan romantic de revenire in elita bazandu-se pe tinere handbaliste formate in propria pepiniera.

Visul s-a spulberat dupa numai cateva luni. Situatia de la Oltchim este atat de grava incat administratorul judiciar va solicita intrarea in faliment, lucru sinonim cu desfiintarea.

"Pe 9 decembrie vom cere falimentul, clubul nu se mai poate redresa. Este parasit de sponsori, nu are nicio sursa de venituri, nu mai are echipa, jucatoare, are doar un mic patrimoniu din mijloce fixe si mai sunt si niste bani in cont, cateva zeci de mii de euro. S-a facut un tabel al creantelor la data de 10 iunie, a intrarii in insolventa, dar dupa ce se va trece la faliment, se va intocmi un tabel suplimentar al creantelor, cu salariile jucatoarelor pana la data de 30 iunie, data scadenta a contractelor. Salariatii au prioritate inaintea tuturor creditorilor, in opinia mea, jucatoarelele isi vor primi 50-60% din restante, restul va fi pierdere", a explicat administratorul judiciar al Oltchimului, Viorel Deaconu, in ProSport.

Singura solutie de salvare a gruparii ar fi preluarea acesteia de o companie care sa poata suporta datoriile uriase.

"Acum, singura solutie, una ipotetica, ar fi ca un colos industrial sa preia clubul si palmaresul pana pe 9 decembrie, ceea ce e aproape imposibil", mai spune administratorul judiciar.

Palmaresul impresionant al Oltchimului risca sa se piarda si el.

Pentru ca nu exista o evaluare, acesta nu poate fi cedat unei alte echipe si nu se stie daca ar exista oameni interesati sa preia istoria "galacticelor" de la Valcea.

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...