Oltchim s-a razgandit: nu mai trimite in somaj tehnic sute de salariati

Vineri, 24 August 2012, ora 22:50
1794 citiri
Oltchim s-a razgandit: nu mai trimite in somaj tehnic sute de salariati
Foto: Arhiva

Conducerea combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea a luat vineri decizia de a nu mai trimite in somaj tehnic 506 salarriati din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, Arges, se arata intr-un raport transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti.

"In sedinta Consiliului de Administratie din data de 24 august s-a hotarat anularea deciziei privind trimiterea in somaj tehnic a unui numar de 506 salariati din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, Arges", se spune in raport.

Protest spontan la portile Arpechim

Peste 200 de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu Oltchim au refuzat sa mai intre la lucru, vineri dimineata, si au protestat in fata portii Arpechim intre orele 7,00-10,30, dupa ce combinatul din Ramnicu Valcea i-a informat ca ii trimite in somaj tehnic. Ulterior, acestia au plecat spre combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea.

Potrivit liderului sindical Marian Dumitru, oamenii nu au fost de acord cu decizia Consiliului de Administratie al Oltchim, mai ales ca vor primi 80% din salariul de baza.

"Oamenii nu au mai intrat la serviciu pentru ca au aflat ca de luni se intra in somaj tehnic. Este vorba de 506 salariati care isi desfasoara activitatea in cadrul Diviziei Petrochimice din comuna Bradu, judetul Arges si de nici un salariat de la Valcea. Oamenii sunt extrem de suparati, mai ales ca nu si-au mai primit tichetele de masa de 4 luni, iar salariul este restant de o luna si jumatate", a declarat liderul sindical Marian Dumitru.

Liderul sindical a mai spun ca angajatii nu au nicio vina ca nu exista bani pentru repornirea activitatii de petrochimie de la Pitesti si ca asteapta sa vada daca premierul Victor Ponta se tine de promisiune. "Poate vede si premierul protestul nostru, pentru ca a spus ca il preocupa locurile de munca de la Oltchim si Hidroelectrica. Vine scoala si angajatii au copii. Este o tensiune maxima", a mai spus Marian Dumitru.

"Vor primi intre 800 si 1.000 de lei pe luna. Adica nu vor putea sa-si intretina familia. In plus, solicitam achitarea salariilor la zi si tichetele de masa", a mai completat liderul sindical.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Oltchim somaj tehnic salariati, #angajati protest Petrochimice Bradu, #somaj tehnic salariati Oltchim , #stiri Oltchim Ramnicu Valcea