Angajatii Oltchim se pregatesc de proteste - 2.000 de oameni in strada

Marti, 19 Martie 2013, ora 10:01
2631 citiri
Angajatii Oltchim se pregatesc de proteste - 2.000 de oameni in strada

Angajatii Oltchim din Ramnicu Valcea au anuntat ca vor iesi in strada, marti, fiind nemultumiti ca nu si-au primit salariile si ca soarta combinatului este compromisa.

"Noi traim intr-o tara de mizerii, cu oameni nebuni. Premierul nu e interesat de economie, statul e un foarte prost administrator al companiilor", a declarat liderul sindical al Oltchim, Constantin Stanca, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

"Ei vor ca Oltchim sa ajunga la fier vechi, pe mana unor bisnitari. Jocurile au fost de mult timp facute si nimeni nu se poate da inapoi. Noi trebuie sa ne recuperam veniturile pe 3 luni", a mai precizat acesta.

Constantin Stanca se asteapta ca numarul protestatarilor sa ajunga la 2.000, deoarece pe langa angajatii combinatului vor veni si alti locatari ai orasului.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, cele mai mari probleme ale combinatului au fost achizitia activelor de petrochimie ale Arpechim, necorelarea dintre evolutia salariilor si cea a veniturilor companiei, precum si existenta unor firme care erau si furnizori si clienti.

#angajati Oltchim proteste, #angajati Oltchim acuzatii Guvern, #angajati Oltchim acuzatii Ponta , #angajati