Ziare.com

Aproximativ 1.000 de salariati de la Oltchim vor relua de vineri activitatea

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 12:32

   

Aproximativ 1.000 de salariati de la Oltchim vor relua de vineri activitatea
Aproximativ 1.000 de salariati ai Oltchim vor fi, incepand de vineri, efectiv la lucru, dupa cum a declarat liderul sindical Corneliu Cernev.

"Dupa ce in urma cu doua zile s-a pornit sectia de propenoxid, acum ne aflam in probe pentru a porni si sectiile de polieterni si sinteze organice. Astfel, incepand de azi, aproximativ 1.000 - 1.200 de oameni vor incepe efectiv lucrul la combinat insemnand atat cei direct implicati la sectiile respective cat si personal auxiliar - transport, aprovizionare, CTC. Combinatul a inceput procesul de repornire iar oamenii cat de cat sunt multumiti. Asteptam acum ca si guvernantii sa-si mentina restul de promisiuni", a precizat Cernev.

Tot el mai spune ca s-au virat si salariile aferente lunii septembrie iar cei 6 grevisti ai foamei au renuntat la aceasta forma de protest.

La inceputul acestei saptamani muncitorii de la OLTCHIM au reluat protestele, nemultumiti de restantele salariale pe luna septembrie si de lipsa de perspectiva in ceea ce priveste repornirea combinatului.

OLTCHIM a fost inchis la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro si se afla pe lista convenita cu FMI pentru privatizare.

In cadrul societatii lucreaza 3.200 de angajati.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1947 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

* * *

- "Aproximativ 1.000 de salariati de la Oltchim vor relua de vineri activitatea"
- "In cadrul societatii lucreaza 3.200 de angajati"

 

O veste buna!

Ne bucuram! Inceputul este bun si sunt sigur ca actualul guvern se va tine de promisiunile facute in legatura cu Oltchim!

1000 de angajatai? sau 3000?

de ce este Oltchim un obiectiv major? de ce mai pierdem bani cu combinatul asta? i se acorda prea multa importanta!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor