Ziare.com

Guvernul da ajutoare sociale pentru salariatii Oltchim

de Constantin Pescaru
Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 14:57

   

Guvernul da ajutoare sociale pentru salariatii Oltchim
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, miercuri, ca Guvernul va da ajutoare sociale pentru salariatii de la Oltchim, dupa ce vor fi finalizate anchetele sociale.

Oficialul a precizat ca masura vizeaza, in special, angajatii care au sub salariul mediu pe economie.

"Am finalizat in jur de 300-320 anchete sociale la Oltchim. Sunt peste 20 de echipe pe teren, iar pana vineri sper sa fie terminate toate. Exista in jur de 1.000 de angajati care au sub salariul mediu pe economie. Dupa terminarea anchetei sociale, vom face o hotarare de guvern in care vom aproba ajutoarele, care vor fi nominale.

Vom face verificari pe declaratiile facute in cadrul anchetelor sociale si cu baza noastra de date pentru veniturile si bunurile pe care persoanele respective le detin, astfel incat sa fie respectata legea si sa ne incadram cu persoanele eligibile pentru aceste ajutoare", a subliniat Mariana Campeanu.

In cazul celorlalti angajati, se va verifica daca ei sunt eligibili pentru primirea ajutoarelor sociale. Acestea vor fi date doar persoanelor care sunt intr-o situatie dificila, a reiterat ministrul, dupa sedinta Executivului.

Campeanu a mai anuntat ca s-au aprobat 2 hotarari de guvern, una se refera la un program national de implementare de servicii sociale pentru persoanele cu handicap.

"Practic, se prelungeste aplicarea programului national, care ar trebui sa se termine in 2012, dar am propus continuarea lui pana in 2014", a explicat ministrul Muncii.

Cea de-a doua hotarare de guvern vizeaza stabilirea procedurii de acordare de bani de la buget pentru finantarea unor cheltuieli de investitii si reparare pentru centre de zi si cele rezidentiale.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce n-a facut DD, face acum Ponta.

DD nu putea plati pentru ca banii din sacose nu erau ai lui, trebuiau doar filmati. Ponta poate plati pentru ca, desi banii din cont nu sunt ai lui, dispune legal de ei ca si cum ar fi. Doi infractori.

 

daca tot dai de pomana bani, atunci inchide si combinatul..

s-a mai facut asa in Romania, unde s-au dat salarii compensatorii, in mod discriminatoriu, functie de cat de tare era sindicatul..

azi ne furam iar caciula...doar vin alegerile si fraierii trebuie prostiti..

 

Nesimtirea-i mare cat casa !!! De pomana au nevoie

oamenii domnilor guvernanti !!! Sa dea Dumnezeu sa fiti si voi in situatia celor de la Oltchim !!! Sa va fie demnitatea, da, demnitatea, calcata in picioare asa cum faceti voi !!! Secaturilor !!!

Din banii cui?

Donati voi salariile voastre sau din banii cui dati voi ajutoare?! Nu v-ar fi rusine... ca nu pot sa va spun cum ati merita!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor