Probleme la Oltchim: Program mai scurt, angajati trimisi in somaj

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 11:10
1068 citiri
Probleme la Oltchim: Program mai scurt, angajati trimisi in somaj
Foto: Arhiva

Oltchim isi reduce activitatea de pe 29 iulie pana pe 8 septembrie, din motive economice si tehnologice.

In aceasta perioada, contractele a 715 angajati vor fi suspendate, urmand ca ei sa beneficieze de o indemnizatie de 80% din salariul de baza avut la data de 8 iulie 2013, potrivit unui comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti.

In plus, programul de lucru va fi redus de la 5 zile la 4 zile pe saptamana pentru angajatii apartinand Directiei Petrochimice a Oltchim.

Administratorul special al Oltchim, Bogdan Stanescu, a anuntat ca motivele pentru care a luat aceste decizii au fost lipsa de materii prime, lipsa capitalului de lucru si functionarea la capacitate redusa a unor instalatii.

Combinatul din Ramnicu Valcea se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, dupa ce o prima incercare de privatizare a esuat anul trecut, intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Oltchim si raza de speranta din Azerbaidjan: Combinatul, vandut intr-o luna investitorului strategic

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Autoritatile romane s-au angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim, in caz contrar compania urmand sa intre in lichidare.

O raza de speranta pentru combinatul valcean este faptul ca unul dintre cei mai mari jucatori din lume de pe piata petroliera si a gazelor, SOCAR, compania petroliera detinuta de statul Azerbaidjan, analizeaza posibilitatea de a cumpara Oltchim.

C.P.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#probleme Oltchim angajati, #probleme Oltchim salariati, #reducere activitate Oltchim, #suspendare contracte angajati Oltchim , #angajati