Protest al angajatilor Diviziei Petrochimice Bradu in fata combinatului Oltchim

Marti, 19 Martie 2013, ora 17:05
1636 citiri
Protest al angajatilor Diviziei Petrochimice Bradu in fata combinatului Oltchim
Foto: Digi 24

Sute de angajati de la divizia Petrochimica Bradu s-au alaturat, marti, protestatarilor de la Oltchim, nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile pe ultimele doua luni.

In jurul orei 13.00, noua autocare cu muncitori veniti de la Pitesti, circa 400 de persoane, au sosit la Ramnicu Valcea, informeaza Digi 24.

Inarmati cu pancarte, ei cer ca "guvernantii sa inceteze cu minciunile".

In plus, anagajatii acuza ca administratorul judiciar al societatii Oltchim nu ia in calcul ca unitatea de la Bradu sa primeasca o infuzie de capital, ceea ce s-ar traduce prin faliment.

Dupa ora 16.00, acestia au plecat inapoi spre casele lor, insa au amenintat ca vor continua protestele si ca vor sa ajunga si la Bucuresti.

Marti dimineata, liderul sindical al Oltchim, Constantin Stanca, a anuntat ca se vor organiza proteste de amploare in fata combinatului.

Angajatii Oltchim se pregatesc de proteste - 2.000 de oameni in strada

"Ei vor ca Oltchim sa ajunga la fier vechi, pe mana unor bisnitari. Jocurile au fost de mult timp facute si nimeni nu se poate da inapoi. Noi trebuie sa ne recuperam veniturile pe 3 luni", a precizat acesta.

In prezent, productia la Oltchim este oprita, iar actiunile companiei nu mai sunt tranzactionate la Bursa de Valori.

Guvernul a aprobat, in 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, cele mai mari probleme ale combinatului au fost achizitia activelor de petrochimie ale Arpechim, necorelarea dintre evolutia salariilor si cea a veniturilor companiei, precum si existenta unor firme care erau si furnizori si clienti.

#angajati Divizia Petrochimica Bradu proteste Oltchim, #Divizia Petrochimica Bradu proteste Oltchim, #proteste Divizia Petrochimica Bradu, #angajati proteste Oltchim , #angajati