Proteste la Oltchim, inainte de concedieri

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 10:33
1740 citiri
Proteste la Oltchim, inainte de concedieri

Aproximativ 5.000 de angajati de la Oltchim au reluat protestele, luni dimineata. Ei sunt nemultumiti de disponibilizarile anuntate de Ministerul Economiei incepand din aceasta saptamana.

Liderul Sindicatului Liber Mihai Diculoiu a declarat ca numarul manifestantilor va creste in cursul zilei, "angajatii de la Petrochimia Pitesti se vor alatura valcenilor pentru a atrage un semnal de alarma fata de lipsa oricarei strategii de salvarea combinatului".

"Noi am cerut planul de salvare a combinatului, iar guvernantii au venit cu masura disponibilizarilor. Din cate am inteles noi, urmeaza sa plece in somaj 400 de angajati de la Petrochimia Arges, 600 de la combinatul valcean si inca 500 salariati tot de la Valcea in somaj tehnic. Asta inseamna ca 1.500 de oameni pe langa faptul ca nu si-au luat salariile pe ultimele luni isi vor pierde si locurile de munca.

Mi se pare obligatorie de data asta prezenta domnului Ponta sau a domnului Vosganian aici pe platforma", a precizat Diculoiu, pentru Agerpres.

Angajatii combinatului valcean au marsaluit zece kilometri pe jos, saptamana trecuta, de la sediul intreprinderii pana la institutia Prefecturii din Ramnicu Valcea pentru a cere institutiilor statului sa se implice in salvarea combinatului.

Ei sunt nemultumiti ca nu si-au primit toti banii, avand in vedere ca vineri abia au primit 45% din lichidarea pe luna februarie.

Avocatul Gheorghe Piperea, administrator interimar la Oltchim, a precizat, pentru Ziare.com, ca intre 1.000 si 1.300 de angajati vor primi luni deciziile de concediere. Iar daca deciziile vor fi emise in aceeasi zi, atunci angajatii vor intra in somaj pe 15 aprilie, in urma unei perioade de preaviz de 15 zile.

Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
În vreme de sărăcire accelerată, de turbulențe și de imprevizibilitate economică, există și certitudini: prosperitatea covrigăriilor. Un cunoscut lanț de brutării, care...
#proteste Oltchim concedieri, #proteste Oltchim, #concedieri Oltchim , #angajati
  1. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  2. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  3. Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
  4. TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
  5. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  6. Samsung lansează Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+. Ce știe să facă
  7. MediaTek dezvoltă un cip pentru PC-uri cu Windows: O nouă provocare pentru Qualcomm, Intel și AMD
  8. Samsung lansează accesorii tematice pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024
  9. Ce se schimbă drastic de la 1 iulie în sistemele RO e-Transport și e-Factura. Amenzile usturătoare la care trebuie să fie atenți contribuabilii
  10. Google Pixel va introduce Adaptive Thermal, funcția disponibilă pentru a combate supraîncălzirea dispozitivelor