Protestele la Oltchim continua: Angajatii cer demisia liderului de sindicat

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 08:54
1513 citiri
Protestele la Oltchim continua: Angajatii cer demisia liderului de sindicat

Sute de angajati ai Oltchim s-au adunat, si marti dimineata, pe platforma combinatului, cerand demisia liderului de sindicat, Mihai Diculoiu, pe care il acuza ca nu le-a reprezentat interesele.

Oamenii au cerut sa intre in sala unde se desfasoara Adunarea Sindicatului Liber Oltchim, in cadrul careia se discuta concedierea liderului de sindicat, dar accesul nu le este permis, relateaza Romania TV.

Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei, se afla, marti, la combinat, pentru a verifica instalatiile care pot fi repornite imediat.

Privatizarea Oltchim a esuat: Contractul cu Diaconescu, anulat

Inca de la inceputul protestelor de la Oltchim, o parte dintre salariati au cerut demisia liderului sindical si au intocmit un tabel cu semnaturi ale angajatilor care sustin acest lucru.

Diculoiu nu vrea sa plece

La un moment dat, salariatii au cerut dizolvarea sindicatului si formarea altuia, dar s-a renuntat la idee deoarece in cazul lichidarii sindicatului angajatii ar fi pierdut unele drepturi salariale prevazute prin lege.

Diculoiu: Oltchim si Arpechim ar trebui privatizate impreuna

Liderul sindical Mihai Diculoiu sustine ca nu va renunta la functie si ca nu poate fi demis pe baza unui tabel cu 900 de semnaturi, in conditiile in care statutul sindicatului impune doua treimi din numarul membrilor de sindicat.

Aproximativ 300 de angajati ai Oltchim au protestat si saptamana trecuta, timp de doua zile, in curtea combinatului, nemultumiti ca se intarzie luarea unei decizii in privinta situatiei unitatii, dar si pentru ca nu si-au primit salariile de doua luni, ei solicitand vizita premierului Victor Ponta.

DD a pierdut contractul pentru privatizarea Oltchim

Dan Diaconescu, patronul OTV, a pierdut contractul pentru privatizarea Oltchim, pentru ca nu a semnat documentele oficiale in timp util si nu a dovedit ca are banii necesari, asa cum ceruse Guvernul. Anuntul oficial a fost facut luni seara de ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Diaconescu nu a platit suma de 203,1 milioane de lei pentru cumpararea pachetului de 54,8 la suta din Oltchim, sustinand ca guvernantii nu au acceptat conditiile sale.

Luni a fost data limita pentru semnarea contractului si efectuarea platii, insa presedintele PP-DD sustine ca ar trebui sa poata negocia pana in februarie 2013.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...