Veste buna: salariatii de la Oltchim si-au primit banii pe aprilie

Marti, 14 Mai 2013, ora 17:55
1322 citiri
Veste buna: salariatii de la Oltchim si-au primit banii pe aprilie

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Valcea a efectuat cea de-a doua plata a creantelor salariale catre angajatii Oltchim, atat pentru cei de pe platforma Ramnicu Valcea, cat si pentru cei de la Pitesti.

Potrivit unui comunicat al societatii, valoarea decontata a fost de 5.173.951 lei, reprezentand 90,92% din valoarea drepturilor salariale restante, aferente lunii aprilie, pentru 3.192 de angajati.

Suma a fost virata din Trezoreria Municipiului Ramnicu Valcea catre 14 banci comerciale, acolo unde salariatii SC Oltchim SA isi au conturile personale.

Diferenta de 516.486 lei va fi platita la inceputul lunii iunie.

In total, suma alocata din fondul de garantare pentru plata creantelor salariale al AJOFM Valcea catre SC Oltchim SA a fost de 16.603.810 lei, reprezentand drepturi salariale restante aferente lunilor decembrie 2012 (partial), martie si aprilie 2013.

Avand in vedere anvergura acestei actiuni care a implicat alocari bugetare semnificative si timp de lucru foarte mare pentru inregistrarea salariatilor in baza de date, ANOFM si AJOFM Valcea au facut toate demersurile necesare, astfel incat platile sa fie facute in aceeasi zi in care administratorul judiciar a depus documentatia prevazuta de lege.

Concedieri in masa la Oltchim si Arpechim - sute de oameni vor fi dati afara

In comunicat se mai mentioneaza ca, pana la aceasta data, AJOFM Valcea nu a primit nicio notificare din partea SC Oltchim SA referitor la disponibilizari colective.

Recent, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat ca exista 10 cumparatori interesati de Oltchim, dupa ce administratorul judiciar, avocatul gheorghe Piperea, a anuntat ca vor fi concediati 900 de persoane de la acest combinat si de la cel de la Arpechim.

#Oltchim salarii aprilie, #Oltchim bani aprilie , #angajati