Actiunile Oltchim, in crestere pe fondul anuntului inchiderii rafinariei Arpechim

Luni, 28 Martie 2011, ora 22:53
1407 citiri
Actiunile Oltchim, in crestere pe fondul anuntului inchiderii rafinariei Arpechim

Actiunile Oltchim inregistreaza luni un avans de 15% la Bursa de Valori Bucuresti, reactia din piata venind pe fondul anuntului Petrom de vineri de a inchide rafinaria Arpechim.

Astfel, cotatia titlurilor Oltchim a ajuns luni la 0,3243 lei/actiune, pe o lichiditate de circa 400.000 lei.

Compania OMV Petrom a anuntat, vineri, ca a decis inchiderea permanenta a rafinariei Arpechim, care a fost in functiune numai trei luni in 2010, din ratiuni economice, iar vanzarea rafinariei - una dintre optiuni - nu este fezabila.

Instalatiile de petrochimie de la Arpechim au fost inchise din toamna lui 2008. Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a finalizat, la 18 decembrie 2009, negocierile cu Petrom, caruia i-a achitat 13 milioane euro pentru transferul activitatilor petrochimice din cadrul Arpechim, iar datoriile istorice de 112,4 milioane lei au fost reesalonate pentru o perioada de trei ani.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a inregistrat in 2010 o pierdere neta de 214,42 milioane lei, in crestere fata de nivelul din anul precedent, de 209,89 milioane lei.

Totodata, Oltchim a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 1,31 miliarde lei, in crestere cu 22,4% fata de afacerile din 2009, care s-au ridicat la 1,07 miliarde lei. Veniturile totale inregistrate de Oltchim in 2010 s-au cifrat la 1,43 miliarde lei, in urcare fata de cele din anul precedent, de 1,09 miliarde lei.

In acelasi timp, datoria totala a Oltchim se ridica la 2,29 miliarde lei, din care 1,17 miliarde lei reprezinta valoarea datoriilor ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#actiuni Oltchim, #inchidere Arpechim , #Arpechim