BCR si Banca Transilvania vor sa primeasca banii datorati de Oltchim in actiuni

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 21:31
1547 citiri
BCR si Banca Transilvania vor sa primeasca banii datorati de Oltchim in actiuni
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a primit marti delegatiile BCR si Banca Transilvania, conduse de presedintii celor doua institutii bancare, Dominic Bruynseels si Horia Ciorcila.

"Subiectul discutiei a fost legat de colaborarea intre compania Oltchim si cele doua banci. Astfel, BCR si Banca Transilvania s-au declarat interesate in realizarea conversiei datoriilor pe care Oltchim le are la cele doua banci in actiuni la aceasta societate. In paralel, se asteapta decizia Comisiei Europene referitoare la procesul de conversie", se arata inntr-un comunicat al ministerului, remis Ziare.com.

Intrucat MECMA a declansat procesul de privatizare a companiei Oltchim, ministrul Ion Ariton le-a prezentat reprezentantilor celor doua banci calendarul de privatizare.

"Atat BCR, cat si Banca Transilvania si-au aratat deschiderea pentru a sustine compania, inclusiv prin acordarea de noi credite, pana la finalizarea privatizarii", se mai arata in comunicat.

Oltchim a inregistrat in primul semestru din 2011 o pierdere neta de 70,29 milioane lei, in scadere cu 60,3% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului precedent, de 177,17 milioane lei. Totodata, Oltchim a obtinut in primul semestru o cifra de afaceri de 915,24 milioane lei, in crestere cu 69,03% fata de afacerile din ianuarie-iunie 2010, care s-au ridicat la 541,44 milioane lei.

Oltchim din Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,80%), PCC SE Duisburg Deu detine 17,47% din actiuni, in timp ce Nachbar Services Limited Nicosia Cyp are 14,02% din actiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I, sub simbolul OLT.

A.T.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Compania Samsung lansează primul inel inteligent care promite funcţii de sănătate şi va fi comercializat în trei culori. Fără a lăsa jurnaliştii să-l fotografieze, Samsung a prezentat...
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez...
#BCR Banca Transilvania Oltchim, #datorii Oltchim banci, #bani Oltchim actiuni , #combinat