Constantin Roibu: Demisia mea de la Oltchim a fost un gest de onoare

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 07:39
2065 citiri
Constantin Roibu: Demisia mea de la Oltchim a fost un gest de onoare
Foto: Capital

Fostul director al S.C. Oltchim Constantin Roibu a declarat, miercuri seara, ca demisia sa a fost un gest de onoare, precizand ca ramane angajat al combinatului.

"Atat timp cat domnul Vulpescu, seful Oficiului privatizarii, a spus in fata sindicatului, mie personal, ieri, ca ar fi un gest de onoare sa-mi dau demisia si in cinci zile va asigura capitalul de lucru si salariile curente pentru angajati, am considerat ca este o treaba de bun simt si mi-am dat demisia.

Interimatul il asigura colegii mei, eu am avut pana astazi mandat cu Ministerul Economiei. Raman angajat al Oltchim, o perioada voi ramane ca simplu inginer in combinat. Eu am fost acuzat si sunt acuzat ca am mentinut tot personalul. In niciun caz societatea nu va intra in insolventa, mai ales ca mai sunt doua saptamani pana la privatizare", a precizat Roibu.

Demisii la Oltchim: directorul general si alti 16 sefi pleaca

El a motivat totodata de ce combinatul a intrat in conservare, avand in vedere preavizul dat de Electrica cu privire la sistarea energiei electrice pe 15 septembrie.

Proteste la Oltchim: Angajatii vor sa vina Ponta, premierul le spune sa nu sperie investitorii (Video)

"De ce se merge pe conservare in acest moment? Eu am un preaviz dat de Electrica in care mi se spune ca in 15 septembrie se va opri furnizarea energiei electrice. Era normal sa pregatesc instalatiile pana atunci, sa le las in totale conditii de siguranta, pentru ca asa mi se spune in preavizul Electrica. In ceea ce priveste privatizarea, imi doresc ca Oltchim-ul sa fie privatizat, pe mine personal nu ma intereseaza metoda prin care se va face asta.

Imi doresc un investitor serios care sa mentina activitatea intregului combinat si care sa se integreze cu rafinaria de la Pitesti. Apropo de datoriile pe care le inregistreaza societatea trebuie stiut ca in Oltchim s-au investit 500 de milioane de euro, datoria este de 580 de milioane de euro, din care 80 de milioane sau chiar mai mult o reprezinta penalitatile, iar banii s-au investit in societate in niciun caz nu s-au cheltuit aiurea.

Am ajuns aici pentru ca in anii 2009, 2010, 2011 am functionat sub capacitate, la 40%, iar in momentul de azi functionam la 25%, deci este normal sa inregistrezi pierderi", a sustinut fostul director al combinatului.

Constantin Roibu si-a prezentat demisia, incepand cu data de 5 septembrie, din functia de director general al Oltchim si din cea de membru al Consiliului de Administratie al combinatului valcean, alaturi de el alti 16 directori solicitand eliberarea din functie, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Decizia de a demisiona a fost cauzata de propunerea sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului de la Oltchim, ca o conditie a asigurarii capitalului de lucru pentru functionarea instalatiilor societatii si acordarea salariilor curente catre salariatii societatii.

Un alt motiv mentionat este lipsa de dialog si colaborare intre OPSPI si managementul Oltchim, ceea ce a dus la blocarea oricarei initiative de finantare a activitatii, avand ca efect oprirea functionarii instalatiilor din cadrul societatii.

Miercuri dimineata, liderii de sindicat de la Oltchim au oprit activitatea in semn de protest fata de tergiversarea luarii unei decizii in privinta situatiei combinatului, solicitand de urgenta vizita premierului Victor Ponta la Ramnicu Valcea.

De asemenea, peste o suta de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Pitesti au participat la un protest spontan, in semn de solidaritate cu colegii de la Oltchim Ramnicu Valcea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Constantin Roibu demisie Oltchim, #director Oltchim demisie , #combinat
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Onoarea-i pentru politică, nu pentru economie!