Cu fata la alegatori: Cătălin Drulă despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024

Cum ar putea fi salvat combinatul Oltchim de la faliment

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 11:36
3284 citiri
Cum ar putea fi salvat combinatul Oltchim de la faliment
Foto: RFI Romania

PLR, formatiunea condusa de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, propune stergerea unei parti din datoriile combinatului Oltchim, pentru ca acesta sa devina mai atractiv pentru investitori.

Deputatul liberar-reformator Romeo Radulescu, fost primar al orasului Ramnicu Valcea, a mentionat ca se poate da o hotarare a Parlamentului prin care societatea sa fie scutita de datoriile catre statul roman care sunt mai vechi de 3 ani de zile.

Ulterior, ea va putea fi privatizata, a sustinut Romeo Radulescu, citat de Evenimentul Zilei.

Daca statul sterge datoriile mai vechi de 3 ani de zile, atunci acest lucru nu se considera a fi ajutor de stat, asa ca Romania nu trebuie sa aiba aprobarea Comisiei Europene, arata politicianul, mai ales daca acestea nu vor fi convertite in actiuni, asa cum s-a intamplat in cazul Petromidia.

Ar fi vorba de o suma de 300 de milioane de euro, iar decizia ar trebui luata impreuna cu creditorii, a mai spus Romeo Radulescu.

Combinatul Oltchim a trecut prin patru tentative de privatizare (cea mai recenta fiind in decembrie 2014), insa niciuna nu a reprezentat o reusita, pentru ca nu a existat o firma care sa depuna o oferta solida.

Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment

Ce spunea Tariceanu despre Oltchim

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a spus in campania electorala pentru alegerile prezidentiale ca nu poate face previziuni despre soarta unor societati precum Oltchim, deoarece nu-i place sa faca promisiuni fara acoperire.

"Nu sunt pe post de Mos Craciun, nu promit nimic, pentru ca nu-mi place sa promit. In afara de aceasta, acum va puteti imagina ca cel mai simplu lucru pentru oamenii politici, din randul carora nu vreau sa fac parte, ar fi sa promita", a declarat atunci Tariceanu.

Tariceanu despre situatia Oltchim: Nu sunt pe post de Mos Craciun, nu promit nimic

De asemenea, el era de parere ca, dupa alegerile prezidentiale, partile implicate se pot aseza la masa si pot discuta serios despre situatia combinatului.

Insa luna noiembrie a trecut, iar angajatii se tem ca fara o solutie din partea Guvernului, compania se indreapta catre faliment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, cea mai mare inflație din UE pentru a treia lună consecutiv! BNR dă vină pe majorările de salarii
România, cea mai mare inflație din UE pentru a treia lună consecutiv! BNR dă vină pe majorările de salarii
După ianuarie și februarie, martie 2024 este a treia lună consecutivă în care majorările de prețuri înregistrate în România sunt cele mai mari din Uniunea Europeană! Mai mult decât...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#Oltchim stergere datorii, #Oltchim salvat faliment, #Oltchim faliment , #combinat