Ziare.com

Ministrul Economiei: Companii mari, cu legaturi cu Rusia, vor Oltchim si Arpechim

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 08:55

   

Ministrul Economiei: Companii mari, cu legaturi cu Rusia, vor Oltchim si Arpechim
Lucian Bode, ministrul Economiei, a declarat ca printre prioritatile actuale ale Guvernului Ungureanu se numara rivatizarile din energie si instituirea managementului privat.

In cadrul unui interviu acordat cotidianului Bursa, Bode s-a referit in mod special la privatizarea combinatului Oltchim, care depinde de solutionarea problemelor de la Arpechim.

"Trebuie sa punem in aplicare decizia Comisiei Europene cu privire la acceptarea transformarii in actiuni a datoriei pe care societatea o avea catre AVAS. Dar, daca nu reusim sa incadram pe verticala Arpechim, langa Oltchim, sansele de vanzare a acesteia din urma sunt foarte mici", a subliniat oficialul roman.

Cu toate acestea, cele doua societati nu pot fi vandute "la pachet", pentru ca statul detine actiunile Oltchimului, iar OMV Petrom pe cele ale Arpechim.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

"Potentialul investitor de la Oltchim trebuie sa aiba acces la Arpechim, sa-si faca propria evaluare, cu acordul proprietarului", a precizat ministrul.

Lucian Bode a refuzat sa confirme faptul ca Gazprom ar fi una dintre companiile straine interesate de cele doua combinate, dar a recunoscut ca "vorbim de companii mari, cu potential, care au legatura cu Federatia Rusa".

In ce priveste managementul privat, ministrul a apreciat ca il vede ca pe "o conditie obligatorie pentru atingerea tintei stabilite - transformarea societatilor de stat din societati care cheltuiesc bani de la buget in societati care aduc bani la buget.

In acest sens, avem incheiate contracte cu societati de executive search, care ne vor pune la dispozitie o lista cu potentiali manageri, iar consiliile de administratie vor evalua si decide care este candidatul ales din acea lista".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2227 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doar o curiozitate vs de dl "ministru" - studii dle??? studii???

acuma facultatea de electrotehnica din Oradea, din care a iesit specializat ca si electrician, e indeajuns pt a fi in varful economiei romanesti???? ma indoiesc!!!

 

Nu intzeleg ...de ce trebuie vanduta?!

Rusii, nemtzii, austriecii..cumpara tot, romanii vand tot...
Ce proostie!

 

trebuie sa intelegi

austriecii au cumparat,petrochimia si rafinaria romaneasca la pachet cu reteaua de distributie peco plus dreptul de exploatare al petrolului din subsol , in ideea sa prelucreze ei petrolul in rafinariile lor .deci rafinariile romanesti trebuiau sa devina nerentabile ,ceea ce s-a petrecut foarte usor prin firmele austriece capusa ,iar acum incearca sa scoata bani pe ele ori sa le taie pentru fier vechi


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor