Oltchim a reziliat contractul cu Electrica

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 13:52
1543 citiri
Oltchim a reziliat contractul cu Electrica
Foto:ziaruldevalcea.ro

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea anunta, prin intermediul unui comunicat transmis Bursei, ca miercuri a fost reziliat contractul de furnizare a energiei electrice cu Electrica si ca a fost incheiat un contract nou, cu Electrica Furnizare.

Noul contract de furnizare a energiei electrice a fost incheiat atat pentru platforma industriala de la Ramnicu Valcea, cat si pentru Divizia Petrochimica Bradu.

Potrivit reprezentantilor Oltchim, "instalatiile tehnologice ale societatii au functionat si functioneaza in continuare in conditii de siguranta".

Pentru datoria inregistrata de Oltchim fata de Electrica se va incheia un grafic de esalonare, agreat de cele doua parti, cu plata de dobanda pe perioada esalonarii la nivelul celei percepute de bancile comerciale.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a inregistrat in primele noua luni din 2011 o pierdere neta de 179,77 milioane lei, in crestere cu 1% fata de nivelul din aceeasi perioada din 2010, de 178,19 milioane lei.

Oltchim este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,8]%), iar PCC SE Duisburg Deu detine 17,47% din actiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I, sub simbolul OLT.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Oltchim reziliere contract Electrica, #Oltchim contract Electrica Furnizare, #Oltchim industrie petrochimica , #combinat