Repornirea Oltchimului e necesara - Motivul are legatura cu exporturile

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 16:35
3279 citiri
Repornirea Oltchimului e necesara - Motivul are legatura cu exporturile
Foto: Oltchim

Repornirea Oltchimului este necesara, in conditiile in care PVC-ul romanesc este foarte cerut in afara, in special in Turcia si Grecia, a precizat, marti, presedintele Asociatiei Patronale a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania (ASPAPLAST), Marcel Diaconu.

"Avem nevoie de repornirea Oltchimului, atat noi cat si exportul romanesc, pentru ca PVC-ul romanesc (policlorura de vinil - n. red.) este foarte cerut la export, mai ales in Turcia si Grecia, iar industria maselor plastice este prezenta in toate domeniile economiei", a spus Diaconu.

Potrivit acestuia, in sectorul maselor plastice s-au inregistrat cresteri anuale, chiar si in perioadele de criza.

"Industria maselor plastice a inregistrat, in 2014, o pondere de 6,88% din totalul industriei prelucratoare, comparativ cu 5,14% in 2013, ajungandu-se la o productie totala de 163 de kilotone. In sectorul ambalajelor merg 26% dintre produsele noastre, in domeniul automobilelor 22%, in domeniul electronicelor si electrotehnicelor - 15%, uz casnic - 13%, industria materialelor de constructii-12%", a precizat acesta.

In sfarsit se vinde Oltchimul? Salvarea ar veni de la Est

"Din pacate, in agricultura, folosirea maselor plastice este inca la un nivel scazut, de numai 7% din totalul productiei de mase plastice. In 2014, valoarea totala a comertului international pentru masele plastice, cauciuc si articole din acestea a crescut pana la 6,743 miliarde de euro", a adaugat presedintele Asociatiei Patronale a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania.

Exporturile de mase plastice, cauciuc si articole din acestea au fost, in 2014, de 2,496 miliarde euro, in timp ce importurile au atins 4,247 miliarde euro.

"Productia de mase plastice creste an de an. Din pacate, am intrerupt aprovizionarea, adica inseamna ca facem prelucrare activa. Aducem materie prima din alte parti, semifabricate, si le prelucram aici, ceea ce, evident, nu este satisfacator din punct de vedere al valorii pe care noi o includem in aceste activitati", a punctat, la randul sau, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Oltchim repornire export, #Oltchim export PVC , #combinat