Repornirea Oltchimului e necesara - Motivul are legatura cu exporturile

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 16:35
3208 citiri
Repornirea Oltchimului e necesara - Motivul are legatura cu exporturile
Foto: Oltchim

Repornirea Oltchimului este necesara, in conditiile in care PVC-ul romanesc este foarte cerut in afara, in special in Turcia si Grecia, a precizat, marti, presedintele Asociatiei Patronale a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania (ASPAPLAST), Marcel Diaconu.

"Avem nevoie de repornirea Oltchimului, atat noi cat si exportul romanesc, pentru ca PVC-ul romanesc (policlorura de vinil - n. red.) este foarte cerut la export, mai ales in Turcia si Grecia, iar industria maselor plastice este prezenta in toate domeniile economiei", a spus Diaconu.

Potrivit acestuia, in sectorul maselor plastice s-au inregistrat cresteri anuale, chiar si in perioadele de criza.

"Industria maselor plastice a inregistrat, in 2014, o pondere de 6,88% din totalul industriei prelucratoare, comparativ cu 5,14% in 2013, ajungandu-se la o productie totala de 163 de kilotone. In sectorul ambalajelor merg 26% dintre produsele noastre, in domeniul automobilelor 22%, in domeniul electronicelor si electrotehnicelor - 15%, uz casnic - 13%, industria materialelor de constructii-12%", a precizat acesta.

In sfarsit se vinde Oltchimul? Salvarea ar veni de la Est

"Din pacate, in agricultura, folosirea maselor plastice este inca la un nivel scazut, de numai 7% din totalul productiei de mase plastice. In 2014, valoarea totala a comertului international pentru masele plastice, cauciuc si articole din acestea a crescut pana la 6,743 miliarde de euro", a adaugat presedintele Asociatiei Patronale a Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania.

Exporturile de mase plastice, cauciuc si articole din acestea au fost, in 2014, de 2,496 miliarde euro, in timp ce importurile au atins 4,247 miliarde euro.

"Productia de mase plastice creste an de an. Din pacate, am intrerupt aprovizionarea, adica inseamna ca facem prelucrare activa. Aducem materie prima din alte parti, semifabricate, si le prelucram aici, ceea ce, evident, nu este satisfacator din punct de vedere al valorii pe care noi o includem in aceste activitati", a punctat, la randul sau, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan.

Eveniment Quarterly Report

Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Măsurile Guvernului vor afecta anumite categorii de angajați. Milioane de salariați ar putea fi afectați. În primul rând, IT-știi care câștigă peste 10.000 de lei vor plăti un impozit...
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
#Oltchim repornire export, #Oltchim export PVC , #combinat