Restantele salariale la Oltchim, achitate vineri

Joi, 28 Martie 2013, ora 14:41
1968 citiri
Restantele salariale la Oltchim, achitate vineri
Foto: cronicazilei.info

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a confirmat ca vineri vor fi achitate restantele salariale la Oltchim, a declarat joi primarul municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu.

"Am confirmarea domnului Vosganian, este o veste buna sper pentru toti salariatii, s-au gasit resurse financiare pentru a se achita restantele salariale la Oltchim", a precizat Francu.

Actualul administrator al Oltchim a cerut, intr-o convorbire telefonica, Ministerului Economiei sa ia de urgenta toate masurile ca pana vineri sa fie platite toate restantele salariale, au declarat joi surse din interiorul combinatului valcean.

Solicitarea telefonica a fost facuta la negocierile care se desfasoara intre liderii de sindicat si conducerea combinatului.

"Din telefoanele date ministrului actualul administrator special al combinatului a cerut de urgenta toate masurile ca pana maine sa fie achitate restantele salariale ale angajatilor combinatului", au declarat sursele citate.

Vosganian: Exista multe interese pentru falimentul Oltchim

Peste 1.000 de salariati ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strans, joi dimineata, intr-un miting de amploare in curtea institutiei, protestand fata de restantele salariale din luna decembrie si lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judetul Valcea.

Protestatarii sunt atat angajati ai combinatului de la Valcea, cat si ai combinatului Petrochimie de la Pitesti.

Miercuri dimineata salariatii de la Oltchim au blocat timp de doua ore DN64 Ramnicu Valcea - Slatina.

Combinatul valcean Oltchim este cea mai mare unitate economica din judet avand peste 3.000 de angajati. De noua luni traverseaza cea mai grava criza economica, a fost inchis in vara anului 2012, a trecut printr-o tentativa de privatizare nereusita, a fost repornit la 5% capacitate in octombrie, iar de la sfarsitul lunii ianuarie 2013 se afla in procedura de insolventa.

#primar Ramnicu Valcea salarii Oltchim, #salarii platite Oltchim, #proteste salariati Oltchim , #combinat