Salariatii de la Oltchim protesteaza din nou

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 10:30
2195 citiri
Salariatii de la Oltchim protesteaza din nou
Foto: NasulTv

Aproximativ 300 de salariati de la Oltchim au iesit din nou miercuri dimineata in curtea societatii pentru a-si cere drepturile salariale si solutii pentru repornirea combinatului.

Liderii de sindicat i-au avertizat pe oameni sa nu semneze niciun document de preaviz, sustinand ca "ar fi un abuz din partea conducerii".

"Nu pot fi trimisi oamenii in somaj pana ce nu apare ordonanta care sa reglementeze platile compensatorii. Si aceasta ordonanta, premierul a anuntat ca ar putea fi emisa saptamana viitoare si abia dupa ce ar aparea in Monitorul Oficial s-ar putea trece la acele concedieri colective", a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

El le-a spus oamenilor ca mitingul prevazut a se desfasura joi in Bucuresti nu a primit aviz din partea Primariei Capitalei, urmand sa se faca demersuri pentru ziua de 9 aprilie.

Este a doua saptamana de proteste la Oltchim, salariatii fiind nemultumiti de restantele salariale si de lipsa de perspectiva privind repornirea la capacitatea de 65% a combinatului.

SC Oltchim SA se afla de zece luni intr-o situatie economica dezastruoasa, combinatul fiind inchis la sfarsitul lunii august anul trecut si repornit la 5% capacitate in octombrie dupa o tentativa nereusita de privatizare. Oltchim se afla din luna ianuarie in procedura de insolventa.

Quarterly Report - Editia 4

Xiaomi a lansat noua serie Poco F6: echilibru între preț și performanță
Xiaomi a lansat noua serie Poco F6: echilibru între preț și performanță
Xiaomi a dezvăluit noua gamă de smartphone-uri Poco F6, aducând îmbunătățiri semnificative față de seria F5. Noua serie include două modele: Poco F6 și Poco F6 Pro, ambele adresându-se...
Se lucrează deja la DDR6: Noul standard de memorie ar putea fi lansat mai devreme decât se aștepta
Se lucrează deja la DDR6: Noul standard de memorie ar putea fi lansat mai devreme decât se aștepta
Tranziția către memoria DDR5 a început în 2021, dar multe sisteme noi sunt încă bazate pe DDR4. Cu toate acestea, industria IT se pregătește deja pentru următoarea generație de memorie...
#proteste Oltchim, #disponibilizari Oltchim , #combinat