Soarta Oltchim: Cand se va privatiza si ce se intampla cu angajatii

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 15:58
1710 citiri
Soarta Oltchim: Cand se va privatiza si ce se intampla cu angajatii
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a precizat, luni, ca a stabilitat calendarul privatizarii combinatului Oltchim si ca nu se vor face concedieri pana la inceputul anului viitor.

Astfel, oficialul a anuntat ca data depunerii ofertelor este 17 ianuarie 2014, iar cea a deschiderii ofertelor este 20 ianuarie.

Pe 23 ianuarie va fi supraofertarea, selectarea investitorului si a ofertei sale in baza careia va fi intocmit planul de reorganizare si programul de plata a creantelor, conform Realitatea Tv.

Desi Andrei Gerea a promis ca nu se vor mai face concedieri pana la inceputul anului viitor, sindicalistii nu sunt atat de optimisti.

"Nu sunt bani pentru capitalul de lucru. Ministrul spune ca se cauta bani. Atatea dicutii degeaba, nimic concret", a declarat Ionel Vancea, vicepresedinte Cartel Alfa, filiala Valcea.

"Ceea ce stim astazi concret este un calendar al administratorilor judiciari. Pana atunci, toti cei implicati, administratorul judiciar, administratorul special, domnul ministru se angajeaza sa aduca un capital de lucru. Vedem in urmatoarele zile", a adaugat Corneliu Cernev, liderul sindicatului din Oltchim.

Ministrul Economiei a precizat ca privatizarea Oltchim se va face fara divizia Arpechim, care apartine OMV, insa investitorii pot purta discutii cu reprezentantii companiei private in acest sens.

#calendar privatizare Oltchim, #privatizare Oltchim, #concedieri Oltchim , #combinat