Vosganian ii cheama luni la Bucuresti pe grevistii foamei de la Oltchim

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 13:32
1532 citiri
Vosganian ii cheama luni la Bucuresti pe grevistii foamei de la Oltchim
Foto: B1 TV

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ii invita luni, la ora 10:30, pe reprezentantii salariatilor de pe platforma Oltchim, aflati in greva foamei, la sediul ministerului din Calea Victoriei, potrivit unui comunicat al ministerului.

Totodata, la aceasta intalnire, sunt invitati sa participe si reprezentantii administratiei locale, precum si parlamentarii de Valcea.

Aproximativ 200 de salariati de la Oltchim Ramnicu Valcea s-au adunat, marti, in curtea combinatului, iar peste 20 de angajati si-au anuntat intentia de a intra in greva foamei, fiind nemultumiti de faptul ca, in acest moment, nici o sectie a combinatului nu mai functioneaza.

Totodata, joi, circa 300 de angajati ai Oltchim si Arpechim au protestat in fata sediului Ministerului Economiei, solicitand plata salariilor si solutii pentru redresarea situatiei combinatului din Ramnicu Valcea. (foto)

Ministerul Economiei vrea in continuare sa privatizeze, ca prima solutie, combinatul Oltchim Ramnicu Valcea in sistem integrat cu Arpechim Pitesti, intentie care a fost reiterata miercuri de catre Varujan Vosganian in cadrul unei intalniri cu lideri ai sindicatelor din chimie si petrochimie.

Tribunalul Valcea a aprobat recent cererea de intrare in insolventa a combinatului Oltchim. Licitatia organizata anul trecut pentru pachetul de actiuni detinut de stat la Oltchim a fost anulata, dupa ce Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca.

#Vosganian intalnire grevisti Oltchim, #greva foamei Oltchim , #combinat