Dan Diaconescu a dat statul in judecata: Ponta sa fie cat mai repede incatusat

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 14:43
5816 citiri
Dan Diaconescu a dat statul in judecata: Ponta sa fie cat mai repede incatusat
Foto: B1 TV

Patronul OTV Dan Diaconescu a dat in judecata statul roman, miercuri, pentru anularea licitatie in cazul privatizarii combinatului Oltchim.

Omul de afaceri a luat aceasta decizie pentru ca sustine ca a venit cu banii ceruti pentru privatizarea combinatului, insa oferta i-a fost refuzata de Guvern.

"Am venit fiindca ne tinem de cuvant. Am spus ca vom actiona Guvernul in instanta. Tot ceea ce spunem, asta si facem. Ne-a luat ceva timp sa ne formulam bine acuzatiile", a spus Diaconescu, potrivit B1 Tv, pe treptele Tribunalului Bucuresti.

Fondatorul Partidului Poporului a precizat ca, prin aceasta plangere penala, contesta anularea ofertei sale pentru Oltchim, acuzandu-i totodata pe prim-ministrul Ponta, despre care spera "sa fie cat mai repede incatusat", dar si pe fostul sef al OPSPI Remus Vulpescu.

"Sper sa avem un termen cat mai rapid. Vrem sa plateasca direct familia domnului Ponta, familia domnului Vulpescu, familiile celor care au luat aceasta decizie. Noi vom cere bani celor vinovati, nu statului. Sa se puna sechestru pe averile lor. Sa plateasca direct ministerul care se face vinovat", a spus omul de afaceri.

Acesta a reamintit ca a castigat licitatia, ca a vrut sa semneze contractul si sa plateasca banii, dar ca Guvernul "nu a vrut sa semneze contractul si nu a vrut sa primeasca banii".

"Vom cere niste daune si toate acele daune se vor intoarce in combinat", a subliniat patronul OTV, care a dezvaluit ca avocatii sai din strainatate l-au sfatuit sa ceara daune in valoare de doua miliarde de euro.

"Nu a dat nici salariile, nu a repornit nici combinatul, dar va spun eu ca acest combinat va reporni dupa ce vom castiga noi procesul. Fiindca vedeti, Guvernul este neputincios. Fie nu poate, fie nu vrea", a completat Dan Diaconescu.

#Dan Diaconescu judecata stat, #Dan Diaconescu licitatie Oltchim, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu judecata Victor Ponta , #Dan Diaconescu