Dan Diaconescu a plecat din tara - vezi unde si cand se va intoarce

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 18:17
4756 citiri
Dan Diaconescu a plecat din tara - vezi unde si cand se va intoarce
Foto: Capital

Castigatorul licitatiei pentru Oltchim, Dan Diaconescu, a parasit, luni, Romania, in jurul orei 17.00, cu o cursa aeriana, indreptandu-se spre orasul german Munchen, de unde se va intoarce miercuri dimineata, pentru a continua discutiile legate de privatizarea combinatului.

Potrivit Mediafax, Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a confirmat informatia obtinuta de agentie pe surse, precizand ca el se va intoarce miercuri si ca membrii comisiei de privatizare nu au fost informati despre plecarea lui.

In urma licitatiei de saptamana trecuta, Dan Diaconescu a castigat 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit cel mai mare pret, de 203 milioane de lei. Cu toate acestea, contractul nu a fost insa semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anuntat ca privatizarea combinatului va fi reluata anul viitor.

Prim-ministrul a adaugat ca, daca se va constata ca Diaconescu nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un nou plan de masuri pentru combinatul chimic.

Ponta s-a intalnit, luni, cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si seful OPSPI, Remus Vulpescu, pentru discutii legate de situatia Oltchim.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a fost convocat pentru joi, 27 septembrie, unde se va discuta achizitia avioanelor F16 multirol de catre MApN, iar un alt subiect ar putea fi privatizarea Oltchim, au declarat, luni, pentru Mediafax surse oficiale.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Dan Diaconescu parasit Romania, #Dan Diaconescu plecat Munchen, #Dan Diaconescu Germania avion, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu Victor Ponta , #Dan Diaconescu