Dan Diaconescu: Am oprit fraudarea Oltchim. Statul nu mai privatizeaza de frica mea!

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 15:12
4285 citiri
Dan Diaconescu: Am oprit fraudarea Oltchim. Statul nu mai privatizeaza de frica mea!
Foto: Realitatea TV

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a precizat, luni, ca a reusit sa opreasca fraudarea combinatului de la Oltchim si ca statul nu mai vrea sa privatizeze alte companii de frica lui.

Declaratiile au fost facute in contextul in care au inceput audierile la DNA in dosarul in care Remus Vulpescu, fostul sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), l-a dat in judecata pe Dan Diaconescu.

Presedintele PP-DD este acuzat de infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului in ce priveste detinerea sumei de 200 milioane de lei, necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman.

Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim

"E treaba procurorilor de a stabili adevarul, insa din cele peste 1.300 de privatizari, sper ca am dovedit ca macar una a fost frauduloasa (privatizarea Oltchim - n.r.). Va amintesc ca am fost primii care am fost certati de guvernanti si ca am fost scosi abuziv din procesul de privatizare. Guvernantii vor sa reporneasca 5% din capacitatea combinatului, insa productia de clor va fi atat de mare, incat va crea probleme oamenilor. Capacitatea combinatului trebuie sa fie de 65%. Noi suntem interesati in continuare de combinat, iar eu voi veni cu banii, daca guvernul vrea sa se implice", a precizat Dan Diaconescu.

Presedintele PP-DD a mentionat ca doreste sa mai participe si la alte privatizari, insa statul a renuntat la vanzarea companiilor aflate in subordinea sa.

"Guvernantii au interceptat niste convorbiri de-ale mele, au vazut ca partenerii mei sunt firme serioase, asa ca au renuntat la privatizari. Insa este o performanta ca Oltchimul nu e la fier vechi si nici pe mainile unui polonez, iar asta se intampla doar de frica mea", a completat Diaconescu.

Dan Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic, insa licitatia a fost anulata dupa ce acesta nu a reusit sa faca dovada detinerii sumei pe care s-a angajat sa o plateasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#Diaconescu fraudare Oltchim, #Diaconescu privatizari stat, #Diaconescu privatizare frica , #Dan Diaconescu