Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 21:51
4009 citiri
Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

Dan Diaconescu a declarat, luni seara, ca va da depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a sefului OPSPI, Remus Vulpescu, dupa ce a pierdut contractul de privatizare a combinatului Oltchim.

"Voi depune plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu, certitudinea mea este ca daca voiam sa semnez acum o saptamana, guvernantii mi-ar fi luat pixul din mana si ar fi fugit cu el", a spus Dan Diaconescu, la B1 TV.

Acesta a aratat ca, prin anularea licitatiei, Victor Ponta a operat "un asasinat economic" perfect in privinta combinatului Oltchim.

"Este evident ca nu voiau sa castig eu licitatia. Ponta a infaptuit un asasinat economic. Nu e nicio indoiala in parerea mea ca a fost o opera perfecta de asasinat economic, cap coada", a adaugat Diaconescu.

Omul de televiziune a adus aminte de faptul ca seful Guvernului l-a amenintat cu inchisoarea inca de cand a castigat licitatia pentru privatizarea Oltchim.

"Am intrat intre niste escroci pe care eu i-am banuit de la inceput. Ponta ma amenintat cu puscaria de cand am castigat licitatia. Ponta a fost poreclit primul mincinos al tarii de la inceput", a mai spus Dan Diaconescu.

Diaconescu a incheiat spunand ca doreste sa-i saboteze accesul in Parlament lui Ponta, urmand ca candideze in acelasi colegiu ca si premierul.

"Voi candida in colegiul in care va candida si Ponta pentru a-i obstructiona accesul in Parlament.

Ponta este un mini-ciocoi, ca el a inceput sa fure acum cateva luni de cand este premier", a incheiat Dan Diaconescu.

Licitatia pentru Oltchim, anulata

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, intr-o conferinta de presa, ca nu a fost incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru actiunile Oltchim, urmand ca OPSPI sa sesizeze organele statului privind tentativa de inselare a institutiilor statului comisa de Dan Diaconescu.

Ponta: DD va fi cercetat penal. A doua privatizare a Oltchim, in 2013

Seful Guvernului a aratat ca va fi organizata o noua licitatie pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, urmand ca aceasta sa fie organizata in 2013.

In privinta cercetarii penale, premierul a spus ca toate actele comise de Dan Diaconescu in ultima vreme vor constitui baza unei sesizari pe care OPSPI o va depune catre organismele abilitate, in vederea acuzarii sale pentru tentativa de inselare a autoritatilor statului.

"Tot ce a facut Dan Diaconescu va constitui obiectul unei sesizari a OPSI a organelor abilitate, urmand sa fie probe pentru acuzarea sa pentru incercarea de inselare a institutiilor statului", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat ca se va organiza o alta licitatie, in alte conditii, cel mai probabil in 2013.

Citeste si:
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministerul Transporturilor vrea să mai cumpere încă 20 de trenuri electrice. Pe ce trasee vor circula
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 10 august, că începe o nouă licitaţie pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. ”Autoritatea pentru Reformă...
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 10 august, că nu s-ar teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea dacă ar candida pentru un nou mandat, amintind că fostul edil a lăsat...