Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dan Diaconescu: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 14:09
3338 citiri
Dan Diaconescu: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul
Foto: Digi24

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a declarat, miercuri, la sosirea in tara, ca a fost urmarit de Serviciul de Informatii Externe (SIE) si ca nu este decat un ziarist care vrea sa salveze combinatul Oltchim.

"Am fost in Germania, am fost in Spania, in Franta, in Monaco, astazi in Austria si acum am revenit in tara. Cei la SIE erau la trei metri de noi in toate tarile respective", a spus Diaconescu.

Patronul OTV a castigat licitatia pentru cumpararea pachetului de 54,8 la suta din combinatul chimic Oltchim, iar luni ar fi trebuit sa semneze contractul de vanzare - cumparare si ulterior sa plateasca suma de 203,1 milioane de lei (45 de milioane de euro), pe care a promis-o.

Insa Diaconescu a refuzat sa semneze, sustinand ca exista anexe lipsa din contract, iar luni seara a plecat din tara. In timpul calatoriei, cel mai probabil, a incercat sa faca rost de bani.

"Eu vreau, cu prietenii mei, sa redeschidem Oltchim. Poate de luni, daca Guvernul o sa accepte conditiile noastre, sa redeschidem. Foarte multi oameni, foarte multe grupuri economice au incredere in noi", a spus el miercuri. "Toata planeta este interesata sa cumpere Oltchim", a adaugat Diaconescu.

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Toata planeta este interesata sa cumpere combinatul

Presedintele PP-DD a adaugat, totusi, ca "poporul roman cumpara Oltchim" si va cumpara si Arpechim.

De asemenea, el a precizat ca se pregateste pentru licitatiile pentru CFR Marfa si Tarom, precum si pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Totusi, Diaconescu nu va sta prea mult in tara, declarand ca urmeaza sa plece, din nou, in cursul serii de miercuri. "Voi pleca din tara in seara aceasta. Veti afla la intoarcere unde am fost. Sper ca vineri ma intorc. Nu ratati intoarcerea mea, ca nu stiti ce pierdeti", a subliniat el.

Potrivit spuselor sale, in cursul zilei de miercuri, va avea mai multe intalniri importante. Acesta va avea o intalnire cu un reprezentant al Ambasadei SUA.

Privatizarea Oltchim, doar de ochii FMI - Dan Diaconescu, un investitor serios?

"Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul", a conchis Diaconescu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu bani Oltchim , #Dan Diaconescu