Dan Diaconescu: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 14:09
3067 citiri
Dan Diaconescu: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a declarat, miercuri, la sosirea in tara, ca a fost urmarit de Serviciul de Informatii Externe (SIE) si ca nu este decat un ziarist care vrea sa salveze combinatul Oltchim.

"Am fost in Germania, am fost in Spania, in Franta, in Monaco, astazi in Austria si acum am revenit in tara. Cei la SIE erau la trei metri de noi in toate tarile respective", a spus Diaconescu.

Patronul OTV a castigat licitatia pentru cumpararea pachetului de 54,8 la suta din combinatul chimic Oltchim, iar luni ar fi trebuit sa semneze contractul de vanzare - cumparare si ulterior sa plateasca suma de 203,1 milioane de lei (45 de milioane de euro), pe care a promis-o.

Insa Diaconescu a refuzat sa semneze, sustinand ca exista anexe lipsa din contract, iar luni seara a plecat din tara. In timpul calatoriei, cel mai probabil, a incercat sa faca rost de bani.

"Eu vreau, cu prietenii mei, sa redeschidem Oltchim. Poate de luni, daca Guvernul o sa accepte conditiile noastre, sa redeschidem. Foarte multi oameni, foarte multe grupuri economice au incredere in noi", a spus el miercuri. "Toata planeta este interesata sa cumpere Oltchim", a adaugat Diaconescu.

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Toata planeta este interesata sa cumpere combinatul

Presedintele PP-DD a adaugat, totusi, ca "poporul roman cumpara Oltchim" si va cumpara si Arpechim.

De asemenea, el a precizat ca se pregateste pentru licitatiile pentru CFR Marfa si Tarom, precum si pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Totusi, Diaconescu nu va sta prea mult in tara, declarand ca urmeaza sa plece, din nou, in cursul serii de miercuri. "Voi pleca din tara in seara aceasta. Veti afla la intoarcere unde am fost. Sper ca vineri ma intorc. Nu ratati intoarcerea mea, ca nu stiti ce pierdeti", a subliniat el.

Potrivit spuselor sale, in cursul zilei de miercuri, va avea mai multe intalniri importante. Acesta va avea o intalnire cu un reprezentant al Ambasadei SUA.

Privatizarea Oltchim, doar de ochii FMI - Dan Diaconescu, un investitor serios?

"Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul", a conchis Diaconescu.

Citeste si:
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Rareș Bogdan, fotografiat alături de fugarul Cristian Rizea. Fostul deputat PSD și-a anunțat candidatura la primăria orașului Bălți VIDEO
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova pentru a se sustrage unei pedepse primite în România de 4 ani și 8 luni de închisoare, a publicat miercuri, 20 octombrie, o...
Sursa: Ziare.com