DD, bomba electorala de sub procentele USL (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 25 Septembrie 2012, ora 12:48
12686 citiri
DD, bomba electorala de sub procentele USL (Opinii)

Ceea ce era perfect previzibil si am anticipat inca de vineri se intampla. Dan Diaconescu a inceput tergiversarile: ca nu e bun contractul de privatizare a Oltchim, ca nu a primit datele necesare, ca Guvernul vrea sa-l bage la puscarie si, de aceea, nu poate semna contractul prin care poporul si nimeni altcineva sa redevina patron al Oltchim.

DD tergiverseaza pentru ca nici prin cap nu-i trece sa cumpere Oltchim. Probabil ca nu are banii necesari, iar povestea cu marii investitori, dintre care lipseste doar Dumnezeu insusi, care s-ar afla in spatele sau e ridicola.

Daca marii jucatori voiau Oltchimul, licitau pe persoana lor juridica, sa zic asa, nu pe persoana fizica Dan Diaconescu, judecat penal pentru santaj si inselaciune.

Dar si sa aiba banii necesari, Dan Diaconescu nu are ce sa faca cu Oltchimul, nu stie ca sa faca cu Oltchimul, un mamut in ale carui sanse reale de supravietuire nu prea crede multa lume.

DD vrea circ, la care se si pricepe de minune, si vrea ca prin circ sa-si asigure o tema electorala de succes. Si ii iese de minune. Ii iese chiar daca, in mod evident, nu va semna niciodata nimic. Va gasi o suta de motive, impachetate in vorbe mari si populiste, sa sustina ca Guvernul de ciocoi nenorociti pastoriti de Ponta nu l-a lasat sa redea Oltchimul poporului. Asta pana la alegeri.

Exista un electorat care il crede. Acela care nu intelege ca Oltchimul este acum al poporului, adica al statului, care vrea sa scape de el ca sa nu-l ingroape. Acela care nu intelege ca un patron care datoreaza statului aproape 2 milioane de euro, un patron ale carui firme sunt fie in insolsventa, fie in pragul ei, acela care nu intelege ca nimic serios in economie nu se face pe "persoana fizica".

Acela care nu se intreaba cum de DD are o avere uriasa pe persoana fzica, cand firmele sale merg atat de prost. Acel electorat nu isi pune multe intrebari, el vibreaza la anumite cuvinte cheie, precum popor, ciocoi, furt, locuri de munca si altele asemenea. Ce este intre aceste cuvinte nici nu mai conteaza.

Si, apoi, important nu e daca domnu' Dan a furat, important este ca da si la cei saraci.

Acest electorat, orfan de PRM, fusese captat de PSD si parea destul de bine securizat dupa suspendarea lui Traian Basescu. PSD pierde acum acest electorat care umfla procentele lui Dan Diaconescu.

Dar nu este singurul electorat dupa care se uita cu disperare acum USL. Pierde si un electorat educat, care intelege aberatia Dan Diaconescu, dar nu poate accepta ca acest om a ajuns sa castige licitatia, ca nu a fost verificat anterior la sange, ca nu a fost cumva impiedicat sa transforme totul intr-o aiureala care sa alunge si putinii investitori care se mai gandeau sa vina in Romania.

Un electorat care nu intelege cum de a fost luata de buna bataia de joc pe care Dan Diaconescu a prezentat-o pe post de oferta, un scenariu inacceptabil si pentru un film SF cu buget mic. Pentru oamenii acestia, Guvernul Ponta si-a dat testul de incompetenta, care pune in umbra multe dintre greselile fostelor guvernari PDL.

Iar faptul ca oficialii implicati se comporta ca loviti de meteorit accentueaza lamentabilul. Videanu, hotul hotilor, e de vina, el e in spatele lui DD!, striga Victor Ponta. Poate, dar intrebarea ramane: de ce nu a fost oprit?

Sa ti se intample asa ceva cu numai cateva luni inainte de alegeri, sa fie esecul si incompetenta ta subiecte de dezbatere inevitatabile pana si la Antena 3, este intr-adevar o nenorocire. Un motiv de autentica disperare. Iar un om disperat face greseli si isi accentueaza necazul.

Asa se face ca Victor Ponta scapa in declaratii despre o privatizare aflata in curs si spune ca DD nu are niciun ban. De unde stie? Si daca stie, de ce nu stia si inainte de licitatie pentru a impiedica rusinea nationala intamplata?

In USL au inceput sa se auda tot mai multe acuzatii reciproce. Cine sa deconteze aiureala, liberalul Chitoiu, care a fost chiar presedinte PNL cat timp Crin Antonescu a stat la Cotroceni, sau social democratul Ponta. Radu Rusanu vrea sa mute responsabilitatea catre Florin Georgescu.

Fiecare incearca sa arunce cat mai departe cartoful fierbinte, iar spectacolul este lamentabil.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Grasutul
rank 5
Doamne, ca prosti mai suntem daca au ajuns sa decida pentru noi o