Diaconescu: Luni vin cu trei milioane de euro, in saci, pentru salariile angajatilor Oltchim

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 17:03
3235 citiri
Diaconescu: Luni vin cu trei milioane de euro, in saci, pentru salariile angajatilor Oltchim
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu a declarat, sambata, ca va aduce luni trei milioane de euro, "in saci", pentru plata salariilor angajatilor Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si ca a prezentat OPSPI o varianta de finantare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

El a spus ca va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank si ii va da salariatilor inainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, daca Guvernul va gasi o solutie legala in acest sens.

In plus fata de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului, exista o posibila finantare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu.

El a spus ca seful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut vineri seara sa ateste existenta banilor printr-un extras de cont in original, autentificat, dar ca acesta este imposibil de adus pana la finalul week-end-ului, si ca de altfel reprezentantii Oficiului nu au dorit sa continue negocierile in zilele de sambata si duminica.

Diaconescu a afirmat ca s-a intalnit sambata la un hotel din Bucuresti cu reprezentanti ai unor investitori si cu persoane care ar urma sa administreze Oltchim, acestia sfatuindu-l sa nu semneze contractul pentru Oltchim in conditiile cerute de OPSPI.

Diaconescu a mai aratat ca la un moment dat in timpul negocierilor Vulpescu si-a deschis laptopul si i-a intrebat pe participanti ce muzica vor sa asculte, punand piese cantate de Tudor Gheorghe, Ilie Micolov si AC/DC.

Vineri seara Diaconescu a sustinut ca Guvernul a transmis ca nu poate continua negocierile pentru contractul de vanzare a actiunilor Oltchim atat timp cat nu se face dovada ca exista suma de 45 de milioane de euro pentru preluarea titlurilor.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Privatizare Oltchim Ponta: Diaconescu nu are banii, reluam privatizarea la anul

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Dan Diaconescu bani salarii Oltchim, #salarii angajati Oltchim , #Dan Diaconescu