Diculoiu: Oltchim si Arpechim ar trebui privatizate impreuna

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 09:39
1091 citiri
Diculoiu: Oltchim si Arpechim ar trebui privatizate impreuna

Liderul de sindicat al Oltchim, Mihai Diculoiu, a prezentat, luni dimineata, conditiile in care Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, trebuie sa dea banii.

"Il asteptam pe Dan Diaconescu sa plateasca cei 40 milioane de euro, insa ar trebui sa includa cateva clauze in contract, cum ar fi garantarea locurilor de munca. In plus, Oltchim ar trebui privatizat impreuna cu Arpechim. Trebuia negociat cu Petrom in acest sens, pentru ca sa se vanda si acest activ", a declarat Diculoiu, la intrarea in Ministerul Economiei.

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei pentru titlurile detinute de stat pentru combinatul de la Valcea.

El l-a rugat pe premierul Victor Ponta sa il invete cum sa procedeze cu banii pentru salarii.

De asemenea, luni, angajatii combinatului valcean au reinceput protestele. Acestia au anuntat, saptamana trecuta, ca vor contina sa protesteze pana cand activitatea combinatului va fi repornita si pana cand isi vor primi salariile restante.

Pe de alta parte, au amenintat ca, daca situatia nu se va rezolva pana la data de 1 octombrie, vor protesta si la Bucuresti.

Luni expira termenul de 10 zile pana la care Dan Diaconescu trebuie sa semneze contractul de vanzare-cumparare a combinatului Oltchim si sa achite cele 45 de milioane de euro din oferta pentru combinat.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Diculoiu privatizare Oltchim Arpechim, #Diculoiu privatizare Oltchim, #vanzare Arpechim , #Dan Diaconescu