Hardau: USL plimba ursul la Oltchim

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 11:20
2530 citiri
Hardau: USL plimba ursul la Oltchim

Senatorul PDL Mihail Hardau, presedintele Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, sustine ca "USL plimba ursul la Oltchim".

"De ceva vreme traim un veritabil circ national mediatizat, oarecum diferit de cel de asta vara, probabil datorita fiorilor reci de septembrie. Toamna a debutat cu atacul ursilor si neputinta Ministrului Mediului de a curma foamea animalelor", se arata intr-o declaratie a senatorului, remisa Ziare.com.

Acesta spune ca, potrivit Rovanei Plumb, "ursii ataca politic din cauza regimului PDL", in timp ce premierul Victor Ponta a afirmat ca "unii dintre oamenii decedati si-au cautat soarta sub ghearele ursului", iar altii "s-au nimerit in zona".

"Aflam ca suspectul de braconaj trecea drept om gospodar cu 60 de stupi in ograda si nimic nu-i prevestea un atare sfarsit departe de viespi si albine. Putem presupune ca ursul a fost atras de mierea gospodarului si atat. Eu sunt speriat de-a binelea, am numai 50 de stupi langa padure, este drept, in Ardeal, unde nu este obiceiul plimbarii ursului... dupa miere", a precizat Hardau.

De la urs, la privatizarea Oltchim

Fostul ministru al Educatiei face apoi referire la situatia combinatului Oltchim de la Ramnicu Valcea.

"Ursul de Dambovita inca isi cauta prada printre oameni si ograzi ceva mai incapatoare, din Ramnicu Valcea de asta data. Deunazi, ursul a mutat circul la Ministerul Economiei, adjudecandu-si licitatia pentru un alt porc de Ignat, numai bun de portionat, si anume Oltchim.

Circul a capatat o amploare cu maxima audienta in direct perfectand prima licitatie cu parfum de privatizare a unei companii de stat in agonie.

Trecand peste subiectivismul narativ al presedintelui de comisie, un vulpoi batran al licitatiilor (nu intamplator numit Vulpescu) si protagonist voluntar intr-un show mediatic abject, am asistat la o cacealma de privatizare ce sfideaza logica economica, de un privitimism iesit din comun, in care ursul de Dambovita, cu datorii la stat neachitate, suspect de spalare de bani si santaj ordinar prin SRL-ul media propriu, devine privatizatorul total al unui combinat chimic, sa mori de ras daca nu de plans", arata senatorul PDL.

Mihail Hardau mentioneaza si faptul ca "ursul" - Dan Diaconescu afirma ca banii pentru privatizare exista si ca Oltchimul a fost donat poporului.

"Lasand la o parte asa-zisa privatizare electorala a domnului Dan Diaconescu suficient de obisnuit cu salile de tribunal, ma surprinde cu cata asiduitate Guvernul Ponta curteaza Federatia Rusa intr-o licitatie deja adjudecata, privind cu superioritate marcanta orice potential investitor roman eligibil. Si au fost cel putin doi! Nu inteleg de ce", mai noteaza democrat-liberalul.

Totodata, acesta marturiseste ca are "neplacuta senzatie" ca asista "la plimbatul ursului de catre domnul Chitoiu pentru linistea FMI si deschiderea potecii de vanatoare, sub suspiciune evidenta de braconaj, spre adevarata privatizare dedicata Moscovei".

In incheiere, Mihail Hardau ii adreseaza cateva intrebari Guvernului Ponta: "Unde si cat este partea ursului de Dambovita in aceasta afacere si de ce-am ramas subit fara vanatori in libertate in conditiile in care, prin comparatie, Guvernul Nastase a reprezentat o continua vanatoare?"

F.N.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...