Noul Mesia - Dan Diaconescu (Opinii)

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 07:06
4256 citiri
Noul Mesia - Dan Diaconescu (Opinii)
Foto: Romania Libera

Cred ca in povestea lui Dan Diaconescu si a privatizarii Oltchim se poate aplica lesne zicala cu optimistul si pesimistul. Pesimistul zicand ca: "Mai rau nu se poate!", iar optimistul: "Ba, se poate!"

Ce altceva poti sa zici despre aparent nou incarnatul Mesia, Dan, care vrea, chipurile, sa cumpere si sa salveze un ditamai combinatul cu mii de oameni aflati intr-o situatie fara iesire si fara speranta.

Ceea ce se intampla frizeaza teatrul absurdului, parabolele kafkiene si comediile caragialesti, deopotriva. Cum altfel sa caracterizezi o tarasenie in care un ziarist din zona presei bulevardiere se trezeste sa achizitioneze un combinat chimic aflat pe marginea falimentului sau dincolo de aceasta limita, intr-o tentativa pe cat de ridicola, pe atat de absurda, de a dobandi o facila popularitate pe niste cai greu de imaginat altminteri.

Si o face jucandu-se cu destinele a mii de oameni, care, in lipsa a ceva mai bun, se agata de firul de pai al unei salvari iluzorii promise de nou intrupatul Mesia, Dan Diaconescu in direct, care promite sa intreprinda ceea ce pare imposibil chiar pentru mari operatori in domeniu, entitati cu potential, experienta si forta financiara incomparabile cu cele ale don-quijotescului personaj. Pentru ca asemenea combinat nu poate fi pus, din pacate, la remorca celor cateva limuzine de lux pe care acesta le poseda.

Acum, dupa cateva zile de la savarsirea vestitei licitatii de adjudecare a unitatii, care a consfintit victoria fara prea multa glorie a lui Dan, mobilurile sale par destul de transparente.

Anume, pentru o garantie de participare ridicol de mica, pe care acesta pesemne a trecut-o deja la categoria pierderi planificate, beneficiaza de sute si mii de ore de reclama gratuita pe toate mijloacele media imaginabile, cat se poate de direct si la ore de varf, o publicitate pe care n-ar fi putut sa si-o adjudece nici cu multiplul inmiit al sumei platite in ocazia oferita cu generozitate de stralucitii organizatori ai stralucitei licitatii.

In ultima instanta prostul nu este cel care primeste, ci acela care da. Iar amintita licitatie a fost o asemenea danie. Fiindca nu poate fi decat iresponsabil sau incompetent cel care concepe ca un combinat chimic cu anvergura strategica sa fie oferit spre cumparare unei persoane fizice, habarniste in domeniu, doar pe baza enuntului unei oferte banesti, fara niciun fel de garantii de bonitate, fara proiecte credibile de salvare si dezvoltare intr-un orizont previzibil.

Este genul de privatizare care se soldeaza fara gres cu vanzarea la fier vechi a fabricii si cu trimiterea in somaj a naivilor care au crezut in asemenea solutii delirante. Cei de la Aro si multi altii stiu de ce.

O serie de clantai din zona Executivului ne asigura ca DD va plati, daca nu va proba faptul ca are bani si ca oferta lui nu a fost o farsa. Probabil, n-au apucat sa-l cunoasca pe Dan.

Orice vor face sau vor spune ei, tot acesta din urma va castiga. Tot el va ramane Salvatorul, amicul poporului, personajul providential ale carui bune intentii sunt sabotate de ciocoii venali si lipsiti de suflet. El a vrut si vrea binele celor multi, dar nu este lasat sa-si pogoare mila si harul peste lume. Iar ca s-o faca trebuie sa aiba toata puterea. Eventual cu ocazia unor alegeri.

Daca in cateva zile El va proba contrariul, va veni cu banii, va reporni apoi maretul combinat, acum pe drojdie, atunci cu siguranta ne va obliga sa retractam rautatile spuse si va dovedi ca are ceva din substanta unui mantuitor. S-o vedem si pe asta!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Diaconescu Oltchim, #licitatie Oltchim, #Diaconescu investitie Oltchim , #Dan Diaconescu