Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsa

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 23:12
3093 citiri
Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsa

Informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, prezentata joi dintr-un document, este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim, sustine premierul Victor Ponta.

Intrebat la RTV cum comenteaza documentul prezentat joi conform caruia o firma olandeza garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, premierul a afirmat ca aceasta informatie este una falsa.

"Este o informatie falsa. Nu a depus dovada ca are banii. Nu este adevarat, nu exista", a spus Ponta.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) sau EximBank au transmis presei un document confidential care arata ca o firma olandeza garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, iar prin aceasta actiune cele doua institutii vor sa il discrediteze pe patronul OTV, sustine avocatul Daniel Fenechiu.

"Astazi (joi - n.r.), OPSPI si Eximbank au primit un document confidential, care pana la urma a ajuns in presa. Este un fapt grav si este a doua oara cand se intampla. In opinia lui Dan Diaconescu, transmiterea catre presa a acestui document denota tendinta evidenta ca statul vrea sa blocheze tranzactia privind Oltchim si sa arunce in derizoriu actiunile lui Dan Diaconescu", a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, unul dintre reprezentantii legali ai patronului OTV.

Presa a relatat joi, citand un document oficial, ca firma Gliding din Amsterdam garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro intr-un cont din Olanda al bancii HSBC.

"Dezvaluirea catre presa a documentelor confidentiale denota clar ca se doreste politizarea aestor negocieri", a mai spus Fenechiu.

Diaconescu a castigat vineri licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
cioclu_rosu1
rank 4
Cavalerul ştirb vărsat din "căruţa cu proşti" Caracal City
Paradis
rank 5