Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsa

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 23:12
3326 citiri
Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsa

Informatia conform careia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, prezentata joi dintr-un document, este falsa, iar acesta nu a depus pana in prezent vreo dovada ca are banii pentru Oltchim, sustine premierul Victor Ponta.

Intrebat la RTV cum comenteaza documentul prezentat joi conform caruia o firma olandeza garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, premierul a afirmat ca aceasta informatie este una falsa.

"Este o informatie falsa. Nu a depus dovada ca are banii. Nu este adevarat, nu exista", a spus Ponta.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) sau EximBank au transmis presei un document confidential care arata ca o firma olandeza garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro intr-o banca din Olanda, iar prin aceasta actiune cele doua institutii vor sa il discrediteze pe patronul OTV, sustine avocatul Daniel Fenechiu.

"Astazi (joi - n.r.), OPSPI si Eximbank au primit un document confidential, care pana la urma a ajuns in presa. Este un fapt grav si este a doua oara cand se intampla. In opinia lui Dan Diaconescu, transmiterea catre presa a acestui document denota tendinta evidenta ca statul vrea sa blocheze tranzactia privind Oltchim si sa arunce in derizoriu actiunile lui Dan Diaconescu", a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, unul dintre reprezentantii legali ai patronului OTV.

Presa a relatat joi, citand un document oficial, ca firma Gliding din Amsterdam garanteaza ca Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro intr-un cont din Olanda al bancii HSBC.

"Dezvaluirea catre presa a documentelor confidentiale denota clar ca se doreste politizarea aestor negocieri", a mai spus Fenechiu.

Diaconescu a castigat vineri licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Dan Diaconescu Oltchim bani, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Victor Ponta Dan Diaconescu Oltchim , #Dan Diaconescu
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Circul acesta a aparut ptr ca cumparator este DD sau ptr ca
Poza veve
veve
rank 1