Ziare.com

Privatizarea Oltchim - O noua zi de negocieri, niciun rezultat

de Teodora Bodeanu
Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 23:56

   

Privatizarea Oltchim - O noua zi de negocieri, niciun rezultat
Negocierile pentru Oltchim s-au incheiat si vineri fara niciun rezultat, Dan Diaconescu declarand la iesirea din Ministerul Economiei ca "noi vrem sa salvam combinatul, dar guvernantii nu vor sa ne ia banii si nu vor sa redeschisa acest combinat".

El a mai spus ca la fel cum guvernul i-a dat lui termen 10 zile, si el acorda guvernului 48 de ore sa gaseasca o solutie prin care, luni dimineata, el, Dan Diaconescu, sa plateasca salariile la Oltchim.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE, desfasurarea negocierilor pentru Oltchim:

- Negocierile purtate vineri seara la Ministerul Economiei intre Dan Diaconescu si reprezentantii guvernului s-au impotmolit dupa aproape cinci ore. Patronul OTV a iesit spund ca are banii necesari, dar guvernul "refuza sa ii ia", si a cerut demisia intregului Executiv.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Lucrurile, in opinia mea, s-au clarificat incepand din acest moment pentru toti, lucrurile sunt extem de limpezi. Noi vrem sa salvam combinatul, vrem sa dam banii. Cei de la guvenrn nu vor sa ne ia banii si nu vor sa redeschida acest combinat", a sustinut Diaconescu.

Negocierile pentru Oltchim s-au blocat: Diaconescu cere demisia guvernului

- Negocierile pentru cumpararea actiunilor Oltchim, dintre Dan Diaconescu si reprezentantii OPSPI, vor fi reluate luni, la ora 9.00, a declarat vineri, pentru Agerpres, Remus Vulpescu, seful OPSPI.

- Avocatul Daniel Fenechiu a declarat la Realitatea TV ca Dan Diaconescu s-a prezentat la minister cu documente care sa ateste ca "detine nu doar suma necesara, ci o suma mult mai mare".

"A facut dovada faptului ca dispune de mult mai multi bani decat suma necesara", a mai spus Fenechiu, anuntand ca "toate detaliile privind sursele financiare vor face obiectul unei declaratii" pe care Dan Diaconescu o va da la finalul negocierilor din aceasta seara.

- Dan Diaconescu, la intrarea in Ministerul Economiei:

"Mergem sa negociem. Toata lumea vorbeste de 10 zile, nu stim daca sunt 10 zile lucratoare sau nu, urmeaza sa vedem.

Noi vrem aceleasi conditii pe care le-au avut si investitorii indieni de la Sidex. Sper ca lucrurile sunt clare, desi ceilalti parteneri au incalcat toate clauzele de confidentialitate. Sper ca nu mai are nimeni dubii in legatura cu banii. Banii au fost si inainte de licitatie. Sa vedem daca si domnul Ponta vrea acesti bani".

- Daniel Fenechiu, la Romania TV:

"Cum sa semneze contractul, cand trei chestiuni importante nu sunt rezolvate. Noi am plecat de la minister, ca sa ne intoarcem cu domnul Diaconescu si sa discutam.

Este o gluma, este o forma pasiva de dezinformare. Cat timp nu s-a rezolvat problema cu Arpechim, cu datoriile si alte lucruri, nu se semneaza.

Este un show pe care guvernantii inteleg ca vor sa-l joace. De data asta nu mai este Dan Diaconescu.

Contractul avea 42 de pagini, fara anexe, in momentul cand am plecat. Textul era cu corecturi pe margine. Sa fim seriosi.

S-a dus la Eximbank datorita faptului ca domnul Vulpescu a avut nevoie de niste clarificari si el si-a dorit sa le clarifice. Inteleg ca are discutii la nivel inalt la Eximbank, cu un director, director general. Cum iese de acolo, mergem la Ministerul Economiei. O sa va explice dansul ce-a cautat pe la banci. Probabil ca s-a dus in legatura cu niste relatii si raporturi financiare.

Semnarea contractului inainte de discutarea celor trei probleme este o gluma. De dimineata am spus ca mai sunt inca trei probleme pe masa, sa le clarificam: 1. conditiile concrete in care poate fi cumparata Arpechim; 2. clauzele din protectia SC Oltchim in raport de creantele statului, unde am agreat o concluzie, dar nu ne intelegem pe detalii; 3. propunerile facute de sindicat, pe care ni le-am insusit".

- Negocierile s-au incheiat.

- Reprezentantii Ministerului Economiei au pregatit contractul pentru a fi semnat de catre Dan Diaconescu, relateaza Romania TV.- Surse guvernamentale, citate de Romania TV, spun ca Dan Diaconescu nu are banii promisi pentru Oltchim. De asemenea, acestea au confirmat faptul ca toate guvernele au primit, de-a lungul timpului, cele 190 de rapoarte de la SRI.

- Senatorul PNL Varujan Vosganian este de parere ca privatizarea Oltchim este "un spectacol mediatic intristator pentru Romania". "Modul in care s-a procedat este nefiresc, o privatizare impudica", a spus fostul ministru de Finante.

"Putem discuta de viitorul proces de privatizare a Oltchim pentru ca acesta a avut efect anecdotic. A fost un simulacru de proces de privatizare", a conchis Vosganian.

- Dan Diaconescu:

"Mai avem sa platim banii guvernului. Guvernul trebuie sa faca ceea ce trebuie facuta, sa nu asasineze toata economia nationala. Puteam sa platim de o saptamana banii.

Pentru mine nu se inchid bancile. Mai sunt trei zile".

- Presedintele PP-DD a spus ca spera sa semneze contractul vineri.

- Dan Diaconescu a declarat ca are banii si o sa-i arate lui Victor Ponta.

- Dan Diaconescu se indreapta spre Ministerul Economiei, unde au loc negocierile. Potrivit Romania TV, in drum a intrat intr-o banca.

- Negocierile au fost intrerupte, vineri la pranz. Avocatii lui Dan Diaconescu urmeaza sa revina la sediul Ministerului Economiei in cursul dupa-amiezii, posibil insotiti de presedintele PP-DD.

"Am intrerupt negocierile pentru a discuta cu Dan Diaconescu. Vom reveni la ora 16.00, este posibil sa vina si Dan Diaconescu la negocieri", a declarat avocatul Daniel Fenechiu.

El a precizat ca nu s-a ajuns, inca, la nici un acord concret.

- "Este chestiune total aiurea, din punctul meu de vedere, dar da bine pe televiziune", a spus Teodor Melescanu, seful SIE, despre declaratiile lui Dan Diaconescu, privind faptul ca ar fi fost urmarit in strainate de SIE.

"Toate societatile erau pregatite, unele chiar erau create pentru licitatie, deci nu existau probleme din punctul de vedere al legislatiei romane", a adaugat acesta.

"Noi nu ne ocupam de privatizari. SIE este un serviciu de spionaj, de informatii. Daca se cere sa verificam bonitatea firmelor, o facem, bineinteles, dar nu este tema noastra de baza. TISE nu s-a retras decat din motive de natura economica", a mai spus Melescanu.

- "Aproximativ 190 de rapoarte au fost facute in timpului anilor, astfel incat situatia de acolo a fost foarte bine cunoascuta", a spus George Maior, seful SRI. "Este dificil sa faci public un raport, fara sa-l desecretizezi si este dificil sa faci acest lucru. Misiunea SRI este de a transmite informatii".- Cristiana Chiriac, fost vicepresedinte AVAS, la B1 TV:

"Nu este neaparat o procedura normala (cu SRI - n.red.), ci doar daca exista nereguli sau abateri de la procedurile legale. Exista o sectiune speciala in SRI care se ocupa cu asa ceva.

De fiecare data, in experienta mea, cand existau situatii de genul acesta, eu eram informata privind abaterile de la lege.

Nu am cunostinta de cate rapoarte a intocmit pentru societatea Oltchim. In 2007 si 2008, Ministerul Economiei a fost dizolvat si tot portofoliul a fost transferat la AVAS. In perioada aceasta, eu nu am primit nici un raport de la SRI. Daca au fost trimise premierului, eu nu am informatii".

- Constantin Roibu, fost director Oltchim, la B1 TV:

"Nu ma ingrijoreaza rapoartele SRI. Inclusiv noi, conducerea societatii, am facut diverse demersuri catre SRI si SIE, prin intermediul Ministerului Economiei, a comisiei din Parlament care supravegheaza serviciile, si am aratat problemele pe care le avem cu actionarii minoritari, implicit ceea ce urmaresc. Este foarte bine ca se implica, astfel lucrurile o sa iasa la iveala si o sa se vada ca nu exista nici o legatura intre conducere si partile care negociaza. Nu suntem in legatura nici cu Dan Diaconescu, nici ca as fi implicat intr-o posibila viitoare privatizare".

- Seful Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a trimis, de-a lungul timpului, 190 de rapoarte despre Oltchim, catre factorii decidenti. El a lasat sa se inteleaga ca, daca nu s-au luat decizii, direct raspunzatori sunt ministerele si parchetele.

De asemenea, seful Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, a declarat ca institutia are autorizarea sa verifice bonitatea unei companii.

- Daniel Fenechiu, avocat Dan Diaconescu:

"Vom negocia memorandumul care reprezinta garantia noastra ca nu cumparam azi si maine se cere insolventa Oltchim.

In problema Arpechim, nu ne dorim ca statul sa ne faca favoruri. Ne dorim sa ne spuna foarte clar care este pretul la care OMV vinde si in ce conditii. Trebuie sa stim foarte clar: vinde OMV sau nu? Vreau sa vad negru pe alb.

Revendicarile sindicatelor s-a negociat ca nu pot fi incluse in contract, pentru ca nu sunt una din partile contractului. Dar Dan Diaconescu le vrea in contract.

Seful OPSPI si presedintele comisiei de analiza a scris in dosar ca banii vor fi directionati catre Oltchim. Acum scrie in contract ca: 'in contextul in care se vor indeplini conditionalitatile impuse de Comisia Europeana...'. Una se spune, asta este in contract.

Domnul Ponta nu face declaratii ca eu sa le dezmint. Este o tara libera. Pot sa confirm ca partea prezentata face parte dintr-un document trimis catre Eximbank. Solicitati aceasta informatie de la Eximbank, de la oficiu, pentru ca face parte din confidentialitatea contractului. Nu discutam despre un e-mail intre doua persoane, ci despre un document mai complex".

- Mihai Diculoiu, lider sindical Oltchim:

"Eu nu mai am nicio incredere in Ministerul Economiei. Discutam de toate prevederile contractului. 80% din prevederile contractului sunt stabilite, urmeaza sa se mai negocieze. Problemele mele sunt rezolvate in totalitate.

Pentru mine este important sa se finalizeze procesul de privatizare, sa vina cele 45 de milioane de euro si sa se reia activitate.Este logic sa vii alaturi de viitorul investitor, actionar majoritar, atata timp cat tu trebuie sa rezolvi cateva probleme care vizeaza realizarea integrata a functionarii cu rafinaria Arpechim, reluarea activitatii.

Aceste proteste, pe de o parte, nu rezolva nimic. Noi intervenim foarte responsabil. Pe celalalta parte, se incalca aceste principii ale dialogului social".

- Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog social, la Romania TV:

"Eu sper ca ziua de luni sa se incheie cu semnarea contractului. Daca nu, lucrurile pot sa duca in alta zona.

Domnul ministru (Daniel Chitoiu - n.red.) raspunde de aceasta privatizare si trebuie analizata. A fost o privatizare absolut corecta si logica. Noi am preluat aceasta obligatie a Romaniei.

Pe langa banii cu care trebuie sa vina Dan Diaconescu luni, are nevoie si de bani pentru repornirea combinatului. Parerea mea este ca dansul nu are bani pentru repornirea combinatului, circa 70 - 75 de milioane, necesari in urmatoarea saptamana".

- Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, i-a cerut directorului general interimar, Radu Olaru, sa ii desfaca contractul de munca lui Constantin Roibu, fostul director al companiei. Acesta si-a dat demisia dupa ce a ocupat functia de conducere timp de 21 de ani, insa a ramas drept inginire. Ministrul a aflat ca Roibu ar fi amemintat angajatii, cerandu-le sa nu mai protesteze.

Totusi, Radu Olaru a spus ca el nu are autoritatea sa ii desfaca acestuia contractul de munca.

- Angajatii au spus ca vor protesta si in weekend, dupa ce au fost anuntati ca nu vor primii banii pe luna august vineri, asa cum sperau. Banii exista in conturile companiei, insa sunt blocati.

- Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog social, a declarat ca un ministru ar putea raspunde cu functia daca privatizarea Oltchim va esua.

- Reprezentantii Fortei Civice spun ca Guvernul Ponta nu a respectat procedura de privatizare intocmita de consultantul PriceWaterhouseCoopers.

- Scrisoarea de intentie a Romaniei catre FMI va intra, vineri, in discutia boardului Fondului Monetar International (FMI). Unul din subiectele pricipale ar putea fi Oltchim, avand in vedere ca FMI a cerut privatizarea sa pana la data de 18 septembrie.

Boardul FMI va discuta vineri situatia acordului cu Romania

- Directorul Oltchim a precizat ca a fost informat gresit si ca bancile nu au blocat, de fapt, conturile companiei.

- Sute de angajati ai Oltchim se afla pe platforma combinatului, protestand fata de intarzierea procesului de vanzare, nereluarea activitatii si neplata salariilor.

- Potrivit lui Victor Ponta, Dan Diaconescu nu ar dispune de suma de 46 de milioane de euro intr-un cont HSBC, dupa cum aparuse o informatie joi. "Este o informatie falsa, nu a depus dovada ca are banii", a spus Ponta.

Conducerea Oltchim negociaza cu bancile creditoare rescadentarea imprumuturilor

"Trebuie sa respectam legea. Astazi avem 1,2 milioane de lei. Nu avem cum sa dam tot avansul pe luna august, care are valoarea de 2,5 milioane. Suntem in discutii cu bancile, daca reusim sa deblocam banii, vom face platile", a declarat directorul Oltchim, Radu Olaru.

Ce se va intampla cu Oltchim

Combinatul chimic are, in prezent, datorii de 700 de milioane de euro, dintre care aproximativ 400 de milioane de euro catre Electrica si AVAS.

Avocatul Daniel Fenechiu a precizat, joi, ca incearca sa obtina promisiunea Ministerului Economiei ca nici una dintre institutii nu va cere insolventa Oltchim, imediat dupa semnarea contractului. "Din momentul semnarii contractului, timp de un an de zile vrem sa nu avem probleme cu firmele de stat detinute de Ministerul Economiei", a declarat el.

Tot joi, Stefan Vuza ar fi depus o noua oferta pentru achizitia creantei Electrica, potrivit avocatului. Initial, omul de afaceri oferise putin peste 202 milioane de lei pentru aceasta creanta, la licitatia de vineri, dar suma a fost mai mica decat minimum cerut de Electrica.

Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa semneze contractul si, in acelasi timp, sa efectueze plata de 203,1 milioane de lei, suma cu care a castigat licitatia de vanzare a pachetului de 54,8 la suta din actiuni, detinut de stat.

Daca presedintele PP-DD nu semneaza, vor fi doua consecinte. Una, pentru combinat: potrivit autoritatilor, acesta va fi pus sub administrare speciala, timp de cel putin sase luni, urmand, dupa aceasta perioada, sa fie organizat un nou proces de privatizare. A doua, pentru Dan Diaconescu: daca nu plateste suma promisa, acesta va raspunde penal. De altfel, premierul Victor Ponta a sesizat deja Directia Nationala Anticoruptie in cazul Oltchim.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rapoartele SRI erau de genul :

"Roibu intra in masina, Roibu iasa din masina" , "Cu banii castigati de la Oltchim Boureanu merge la shopping in Austria".

Stimate domn Maior, daca servicul dumneavoastra isi facea treaba si nu era complice cu hotii si coruptii din Romania, nu ajungea Romania in halul asta !!!

Felul "profesional" in care SRI si-a facut treaba de 22 ani este egal cu "Atentat la Siguranta Nationala", halal serviciu.

Rusine SRI !!!

 

Guvernul sa lamureasca cele trei probleme in discutie cu DD.

DD are bani si doreste ca achite pretul. Depinde doar de guvern, ca sa lamureasca problemele ridicate de DD.

 

hai sa cautam motive DD

ma mir ca nu dai vina si pe vremea de afara, anormala pentru sfarsitul lunii septembrie...mai bine ti-ai face griji ca ajungi la Jilava pentru inselaciune, etc...nu este greu sa-ti fabrice un dosar si tie, avand in vedere ca ti-ai batut joc de guvern si indirect de mii de oameni care te asteptau ca pe D-zeu sa le dai salariile si sa repornesti combinatul...

 

Pai DD nu are banii !!!

SRI de ce nu demonstreaza ca DD e un circar????? Ca nu are banii, ca toata "averea" lui DD e obtinuta din santaj, escrocherii, si banii spalati prin televiziuni si banci?!?? Foarte ciudat cum Basescu il lasa liber pe dan diaconescu. il lasa liber sa loveasca in Ponta, care e prea sarac cu duhul, il fac astia cum vor... ce bataie de joc! saracii oameni de la oltchim nu au nici macar o sansa!

Vorbiti aiurea, multi dintre voi sunteti pe langa

subiect. Cum nnaiba sa nu aiba DD 45 de milioane ? Problema reala este cu totul alta, daca asta plateste banii maine si semneaza contractul, poimaine Electrica baga in insolventa Oltchim si DD pierde toti banii ! Normal ca DD a facut miscarea asta pentru procente DAR nu e prost, daca nu plateste procentele se duc in jos agresiv, daca plateste si guvernul nu-i garanteaza ca, creditorii nu-l baga in insolventa a doua zi, pierde banii. Privatizarea asta a fost facuta la misto !!!

Dezastru la guvern si USL ! Diaconescu are banii si plateste Oltchim

Ce pumn masiv in botul guvernului si USL !

Daca plateste DDE, atunci PP-DD sare la peste 30% din inte ntiile de vot, in timp ce USL va scadea vertiginos la 35%

Multi ar fi interesati sa aiba banii si sa

negocieze cu guvernul. Privatizarea asta stupida, ca oricum praful se alege de fabrica aia din pacate(maine sau peste 6 luni tot aia e), e un caz clasic cum platitorii de taxe finanteaza fara sa vrea coruptia oligarhiei politice din Romania. Ce fel de investitie e 45 mil euro intr-o firma care are 700 mil datorii? Si ca sa incepi sa platesti datoriile, mai ai nevoie de 50 mil sa pornesti productia si sa incepi sa livrezi comenzi. Datoriile astea la bugetul statului vor fi iertate, cum au fost iertate si in cazul altor privatizari (cu atat mai mult acum cu cat alegerile sunt aproape)...in alte cuvinte, banii (de care nu se stie prin care buzunare au ajuns sau cum) vor fi absorbiti de bugetul statului , adica de catre cei care il finanteaza...platitorii de taxe actuali, si copiii lor care vor plati datoriile la FMI.

Si in ce consta ma rog originalitatea lui Diaconescu ?

Sau ce-a adus nou in privatizare !? .. "modus operandi" neschimbat din timpul lui Roman, adica inselatorul a facut repede targ cu chilipirgiul! .. Diaconescu a demonstrat cat de gaunosi sunt actualii guvernanti .. i-a insirat la rand pe ata, in vazul tuturor, asa cum sunt, goi de continut. I-a facut afise, cum s-ar zice .. chiar si numai pentru asta si ar trebui sa-i multumim .. si daca am vazut de ce-a fost in stare pana acum, poate baga cineva mana in foc ca nu va mai scoate la iveala si alte surprize? .. sa va mai spun una: un preot beat a spus la predica ca Isus cu cinci mii de pesti si cinci mii de paini a hranit cinci oameni .. un hatru a replicat ca acest lucru il poate face si el .. in Duminica urmatoare a repetat predica spunand ca Isus cu cinci pesti si cinci paini a hranit cinci mii de oameni, intrebandul pe hatru daca poate si el sa faca asa ceva .. acesta a raspuns ca poate face foarte usor acest lucru pentru ca i-au ramas multi pesti si multe paine de Duminica trecuta .. asa face si Diaconescu, pentru ca i-au ramas multi prosti de la Referendum ..

Tonta si DDTV = Sacul si petecul

Si-a gasit si Tonta unu' care minte la fel de mult ca el.

- hai, ca va meritati!

"... niciun rezultat"? Dacă n-a-ncăput pe mainile cui (nu) tre

buia?

ioi de mine........

eu cred ca avocatii lui dd negociaza cum sa nu preia oltchim.

 

Parerea ta, pentruca nu intelegi nimic.

Cererea lui DD este absolut justificata. In guvern nu poti avea catusi de putin incredere. El cere trei lucruri, normale, pe care le-ar putea accepta cu usurinta oamenii guvernului, dar nu vor. Daca ar dori si ar fi convinsi ca DD nu are banii, ar semna contractul si l-ar lasa "in aer" pe DD, pentruca ar fi nevoit sa se faca de ras. Numai ca ei stiu ca DD chiar vrea sa ia Oltchim-ul si nu vor sa-l dea asa, fara niciun comision si apoi le-ar fi frica ca chiar l-ar salva de la insolventa, sau de la a-l da pe un euro, dar cu comision. Marsavia guvernului este la vedere.

DD are istetimea etniei, un tigan cu scoala ajunge departe

Cred ca are banii, nu este atat de prost sa se sinucida politic, social. Are prieten si consilier pe masonul evreu Adrian Thiess Ragnar (dupa figura din poza am crezut ca-i frate cu Adrian copilul minune). 45 de milioane e un mizilic pentru oamenii cu bani si afaceri mari. Oltchim e aur pentru unii care vor sa faca treaba serioasa si sa scoata bani. DD e si el probabil mason cum sunt altii mai mici ca el. Asa ca DD joaca tare si va lua multe, multe, voturi.

 

Daca DD plateste si Ponta ptimeste banii. atuncii DD incaleca

... pe Ponta si USL.

DD are banii dar nu vrea sa cumpere doar Votbe-Vorbe de la golanul de cartier Ponta si sarlatanul Florin Georgescu !

DDD nu are cu ce garanta contractul!

Prin contractul de privatizare se angajeaza ca investeste inca 500 de milioane de euro...bani pe care DDD nu-i are!!
Eventual trebuie sa faca emisiuni pt disparitzia a zece Elodii...ca sa faca bani din SMS-uri!

Se face prea mult "zgomot"!

Nu stiu de ce se face atata caz despre Oltchim ?Cand la Braila s-au inchis ,aproape concomitent: Promex {14000 salariati ,din care au mai ramas~1500},Combiatele chimice Chiscani{8500 salariati,din care au ramas 0},Santierul naval {6000 salariati ,din care au ramas~2000},Laminorul {4000 de salariati din care au ramas ~700},nu am vazut ca presa sa planga pe umerii brailenilor si nici politicienii sa-si exprime solidaritatea, cu cei aruncati in strada de guvernul PDSR de atunci .Viata merge inainte cu, sau fara, Oltchim !

 

@Android

SRI este mult peste ceea ce ai scris tu acolo. incompetenta politicienilor din romania din ultimii 22 de ani a cauzat caderea romaniei. serviciile secrete romanesti sunt super apreciate peste hotare datorita profesionalismului lor. iar daca sri a facut peste 190 de rapoarte , te asigur ca au fost complexe si toate partile care trebuiau sa aiba acces la informatii au fost in cunostinta de cauza cu situatia de acolo.
hai sa nu aruncam pe sri o chestie politica.

 

Incompetenta? Eu as zice coruptia si hotia politicienilor au distrus

Romania. DD e unul dintre ei, joaca barbut. Cand te gandesti cum s-au facut privatizarile de la Iliescu Nastase citire, cat au furat, cum au vandut pe nimic fabrici, combinate, uzine, in loc sa caute sa mentina inustria, cum s-au imbogatit politicienii, DD pare un incepator. Si daca ii face, bine face. Si daca e si cu masonii, asa cum zic sursele(sic!) atunci sigur are spatele asigurat si are banii. Daca oamenii aia isi mentin locrile de munca, DD este erou national, va urca in sondaje, ii lasa-n urma pe cei doi crai de la rasarit:)

care industrie?

aia bazata pe tehnologie din anii 70? Dupa cum poate observi, chiar si industria americana se muta spre alte zari. Intr-o economie globala esti in competitie , iar indutr.

Spune-mi cum a distrus DD Romania ?

A guvernat el tara vreodata, a facut afaceri cu statul, sau ce-a facut pana acum, ca sa-l bagi in aceeasi oala cu ceilalti ? Pentru a dovedi ca DD este mincinos si circar, de ce nu vrea guvernul sa-i satisfaca cele trei conditii cerute si pe care le consider normale ? Asta cu atat mai mult cu cat stim cum s-au facut privatizarile celelalte si care e rezultatul. Intradevar cred si eu ca salvarea Oltchimului este ceea ce ii sperie pe guvernanti. Faptul ca le ia voturile si nu mai pot fura. Sa nu uitam ca Olchimul a fost un sponsor important pentru toate partidele politice. In plus, acum dupa licitatie, corpul de control al guvernului s-a deplasat la societate pentru a face verificari. E normal, nici intr-un caz. Scopul e de a sterge urmele nu de a constata nelegalitati si fraude. Nu am simpatii pentru DD, dar consider ca are perfecta dreptate.

.........

Dacă Dan Diaconescu nu plăteste banii conform contractului, consecintele sunt de natură penală, deoarece in acest caz ar fi vorba de inselăciune, de inducerea in eroare a comisiei de licitatie.

 

A inviat Elodia!

Toata aceasta brambureala la care participa toti potentatii, mai putin Smeagol, tine grozav la iubitorii Elodiei.
Jurnalistilor de toate felurile, nu mai aveti subiecte?

 

Salvat pentru popor,ori "varanii" partidelor il dau pe ciubuc gras?

1.In citeva zile(sau saptamini?)vom vedea,daca Oltchimul va fi salvat pentru "popor",ori varanii partidelor si guvernelor il vor da,ca si pe restul averii nationale,contra unui ciubuc gras - strainatatii!
Ciudatenia evenimentului POLITIC constituit de privatizarea Oltchim,este ca nu "varanii" partidelor care au dat pe nimic utilitatile si intreprinderile(incit platim preturi inzecite pentru serviciile si produsele lor) sint considerati distrugatorii economiei nationale!
Sabotor si demn de dat la Parchet sau la alta grozavie penala,este unicul om din Romania,care s-a gindit - poate populist,prin subscriptie publica - sa salveze cite ceva din obiectivele economice nationale.
2.El este considerat hot si santajist,desi se pare ca -asemeni haiducilor n-a santajat salariati amariti - ci pe cei care furau banii "poporului! Iata deci paradoxul economiei romanesti,adevaratii varani sint in partide si la Guvernare,iar salvatorul este amenintat cu DNA-ul! Halal democratie si tranzitie la capitalism,gestioneaza UE!

 

Evident..

Cine stie ce inseamna un contract stie ca se trage pentru fiecare clauza. Nimeni nu isi ia o firma ca sa dea faliment in ziua urmatoare.

 

Ai dreptate, sunt de acord cu tine.

Daca au impresia ca DD e mincinos, sa accepte cele trei conditii, pe care le consider absolut normale. (si pe care le-au considerat si ei normale cand a fost vorba de alte privatizari). Atunci se va vedea foarte clar cine minte.

oltchim-moneda de campanie electorala

Oltchim reprezinta moneda de campanie electorala, sa vedem ce se va intimpla luni!!Achizitionarea de catre dan diaconescu va duce la un dezastru pentru Usl,in caz contrar la un mare scandal si distrugerea lui Diaconescu!!Asta e Romania ,tara lui Papura voda!!

 

Ponta vrea statut de celebritate.

Ce cauta Ponta atat prin media?
Ceva nu e in regula, nu sunt oameni la institutiile competente sa se ocupe de privatizare?
Este rusinos sa tot il vedem zilnic cu comentarii.
Se vede clar ca se apara interesele oamenilor care au furat si vor sa fure in continuare, a atata hoti care isi apere interesele.
Cum D-zeu sa mearga treaba in tara cand Ponta si cam toti conducatorii nostri sunt insasi Capuse sau
Lasand la o parte cazul olchim, Diaconescu le-a zis bine Ciocoi.
Mai iesiti oameni buni in strada ca altfel nu se face nimic.

 

Ce sa pretinzi de la Ponta ?

El spune ca investitorul DD nu are bani si minte, amenintandu-l cu inchisoarea, si vorbeste de planul B al Oltchim, in timp ce se desfasoara negocierea contractului, el vorbeste despre ce s-a discutat la CSAT, desi se stie ca aceste discutii nu pot fi facute publice, el e toata ziua la TV pentru campanie electorala si nu guverneaza, desi se vad la orizont probleme foarte serioase legate de falimentarea unor societati sau retragerea unor investitori, ceea ce ar avea efecte dezastruase asupra economiei dar mai ales asupra pierderilor a mii de locuri de munca. Si Ponta ce face, pur si simplu nu constientizeaza aceste lucruri, el pluteste si se comporta ca si un politician fara nicio functie, care n-are alta sarcina decat sa minta, si sa-si atace adversarii politici.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor