Privatizarea Oltchim DD nu a semnat contractul: Nu-l mai dam ciocoilor niciodata

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 12:44
4895 citiri
Privatizarea Oltchim DD nu a semnat contractul: Nu-l mai dam ciocoilor niciodata

Dan Diaconescu a refuzat sa semneze contractul de vanzare-cumparare a combinatului chimic Oltchim, sustinand ca exista multe lipsuri din documente, inclusiv numele cumparatorului.

"Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizarea Oltchim", a acuzat Diaconescu.

"Cand am venit sa semnez contractul din caietul de sarcini, in afara de stampila adaugata pe vechiul contract nu exista nicio diferenta, nu au trecut nici macar numele cumparatorului. Sper sa nu se schimbe sa treaca numele unui cetatean polonez, lipsesc paragrafe, lipsesc anexe, i-am rugat pe colegi sa stea aici zi si noapte", a explicat Diaconescu, luni, la iesirea din Ministerul Economiei.

Potrivit spuselor sale, a venit cu un contract de 1.000 de pagini, asa cum este "normal pentru un bun care face aproape 2 miliarde de euro".

Privatizarea Oltchim: Ponta: Aliatii Videanu si Diaconescu ascund fraudele

Diaconescu a acuzat guvernul de faptul ca, de fapt, intentioneaza sa inchida combinatul chimic, avand in vedere ca l-a inchis cu doar o luna inainte de a fi privatizat.

"Eu n-o sa-l vand niciodata, decat prin actiuni catre cetatenii romani. Este o mare avutie a poporului roman. Daca nu participam noi la licitatie, combinatul era dat pe 2 - 3 milioane de euro. PCC voia sa taie vreo 2.000 de locuri de munca. PCC voia sa dea banii in doua-trei luni de la adjudecarea licitatiei", a declarat presedintele PP-DD.

Diaconescu a precizat ca, indiferent de negocierea asupra contractului, el intentioneaza sa plateasca salariile angajatilor Oltchim. "Noi punem o conditie asupra contractului. Acest contract avea un termen la sfarsitul lunii februarie 2012. Noi am cerut un termen de zece zile.

Doar noi vrem sa platim salariile, sa salvam combinatul. Guvernul a promis ca plateste salarii, nu le-a platit pana acum. Guvernul nu a dat nici un fel de bani", a comentat realizatorul TV.

Privatizarea Oltchim: Daniel Chitoiu: Raspund cu functia daca se esueaza

Dupa semnarea contractului, Diaconescu intentioneaza sa vanda actiunile cetatenilor romani, la pretul la care se vand si pe Bursa de Valori Bucuresti. "Am luat Oltchimul si nu-l mai dam ciocoilor niciodata", a precizat el.

Mai mult, Diaconescu sustine ca, daca nu ar fi cumparat el Oltchim, privatizarea ar fi esuat, ceea ce ar fi insemnat incalcarea contractului cu Fondul Monetar International.

"Domnului Ponta i-am facut cel mai frumos cadou de ziua lui, cu licitatia. Daca licitatia nu se desfasura, contractul cu FMI era nul si poate domnul Ponta nu mai era in functie", a conchis patronul OTV.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com